Μια σημαντική πρωτοβουλία, μια μεγάλη κοινωνική προσφορά που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, έκανε η εταιρεία ALVO. Πρόκειται για την δωρεά ιατρικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας (Ραχούτειο Γηροκομείο Λαμίας, το Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδας και τη Μέριμνα Γήρατος «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα), για να ενισχύσει το σημαντικό τους έργο. εξοπλισμού.

Η ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ALVO ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, δωρίζοντας έναν αυτόματο αιματολογικό ταχύ-αναλυτή υψηλής τεχνολογίας, OLO, ο οποίος θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητρόπολης.

Ο ταχύ-αναλυτής OLO αποτελεί τον πιο προηγμένο ταχύ-αναλυτή αίματος που προσφέρει πλήρη διαγνωστικά αποτελέσματα αιματολογικής εξέτασης με υψηλή ακρίβεια εντός λίγων λεπτών.  Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και είναι ιδανικός για πρωτοβάθμιες υποδομές υγείας, καθώς με λιγοστά αναλώσιμα σε σχέση με συμβατικούς αιματολογικούς αναλυτές μπορεί να δώσει αποτελέσματα για διαφορετικούς ασθενείς με μόλις δύο σταγόνες αίμα από τριχοειδή αγγεία δακτύλου ή μέσω φλεβικής λήψης.

Το ευχαριστώ

Η τελετή παραλαβής του αιματολογικού ταχύ-αναλυτή OLO πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λαμία την Παρασκευή 23 Ιουλίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Συμεών χαρακτήρισε τη δωρεά της ALVO ως «επιστέγασμα συναντίληψης και συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος της ALVO,  κ. Δημήτρης Μεσσηνέζης, αναφερόμενος στο έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στην ALVO έχουμε θέσει προτεραιότητα την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ταυτόχρονα ηθική υποχρέωση, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία. Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα, η ΑLVO, δωρίζει στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τον πιο προηγμένο αυτόματο αιματολογικό αναλυτή άμεσων αποτελεσμάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην βελτίωση της προσωπικής φροντίδας των ηλικιωμένων.»

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας κ. Φώτης Σερέτης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, δυνάμεων ασφάλειας ,εργαζόμενοι και γιατροί των δομών της Ιεράς Μητρόπολης.

H ALVO συμβάλει διαχρονικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία, αναγνωρίζοντας το λειτούργημα που προσφέρουν σε δύσκολους καιρούς δομές φροντίδας, όπως της Ι.Μ. Φθιώτιδας, και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να συνδράμει ανάλογες δράσεις στο μέλλον.