Ο Ολυμπιακός φτιάχνει καριέρες. Αποδείχθηκε περίτρανα και με τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το 2018 και μέσα σε μια τριετία ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Ίβηρας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα σε Ελλάδα και Ευρώπη και κατάφερε να κερδίσει τη μεταγραφή του στην Premier League. Σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον πλανήτη.

Ο 28χρονος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και θα αγωνίζεται στα σαλόνια του βρετανικού ποδοσφαίρου, φορώντας τα χρώματα της Γουλβς. Στους Λύκους θα ανταμώσει με το συμπατριώτη του και πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Ζοσέ Σα άφησε πίσω του την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, έχοντας καταγράψει 124 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα σε όλες τις διοργανώσεις. Σε 62 από αυτά μάλιστα είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Εμφανίσεις που τον βοήθησαν να κερδίσει τη μεταγραφή του στη Γουλβς.

Μεγάλο ρόλο στην τεράστια εξέλιξη που είχε ο Πορτογάλος τα τελευταία χρόνια έπαιξε ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγριογιάννης.

Από το 2017 βρίσκεται στην ομάδα του Πειραιά και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη βελτίωση των «ερυθρόλευκων» τερματοφυλάκων. Από τον Σίλβιο Προτό μέχρι τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί στους Πειραιώτες με αρκετούς τερματοφύλακες και τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ακόμα και τον Προτό, που ήρθε στον Ολυμπιακό έχοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μετά το πέρασμά του από τους πρωταθλητές Ελλάδας πήγε στην Ιταλία και συνέχισε την καριέρα του στη Λάτσιο.

Η προπόνηση είναι το Α και το Ω για έναν ποδοσφαιριστή. Πόσω μάλλον για τον τερματοφύλακα, που κρατά στα χέρια του τις τύχες ολόκληρης της ομάδας του. Ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά. Να «χαντακώσει» την ομάδα και να της στερήσει νίκες, προκρίσεις, ακόμα και τίτλους.  Ο Αγριογιάννης τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη όσων τερματοφυλάκων ήρθαν στον Ολυμπιακό.

Με αποκορύφωμα την περίπτωση του Ζοσέ Σα, τον οποίο βελτίωσε και με σκληρή δουλειά τον μετέτρεψε σε πορτιέρο τοπ επιπέδου. Η μεθοδικότητα και η προοδευτικότητα που ακολουθεί στις προπονήσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού. Ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη δουλειά του, που φροντίζει να ανεβάζει τον προσωπικό προπονητικό του πήχη κάθε χρόνο βάζοντας καινούρια πράγματα για την έτσι κι αλλιώς δύσκολη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Πορτογάλος οφείλει πολλά στον Αγριογιάννη, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα και στην εξέλιξη του Τζολάκη. Ο νεαρός, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής των πρωταθλητών, μετά την προώθησή του στην πρώτη ομάδα άρχισε να συνεργάζεται με τον Παναγιώτη Αγριογιάννη. Μέσα από τις προπονήσεις έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι εμφανίσεις του στα φιλικά των Πειραιωτών στη φετινή προετοιμασία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Χωρίς αμφιβολία ο Τζολάκης είναι το νέο μεγάλο πρότζεκτ του Ολυμπιακού, αλλά και του Αγριογιάννη, ο οποίος πήρε στα χέρια του ένα ακατέργαστο διαμάντι και έχει ως στόχο να μετατρέψει τον νεαρό σε έναν τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου. Να τον βοηθήσει και να του δώσει όλα όσα χρειάζεται για να παίξει βασικός στους Ερυθρόλευκους και να κάνει μια λαμπρή καριέρα. Έχει τα φόντα, έχει και τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του. Η ομάδα του Πειραιά φροντίζει παραδοσιακά να στελεχώνεται με τους καλύτερους. Όπως είναι ο Παναγιώτης Αγριογιάννης. Ένας προπονητής που έχει μεράκι για τη δουλειά του και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Είναι δίπλα στους παίκτες και τους βοηθά να εξελιχθούν.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πέτυχαν… διάνα με τον Αγριογιάννη και γνωρίζουν ότι οι τερματοφύλακες της ομάδας θα είναι πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούν την απαιτητική ερυθρόλευκη εστία.