Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φέτος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού, τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ήταν πραγματικά αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου, καθώς σε πολλές δύσκολες στιγμές βγήκε μόνος του μπροστά, πήρε την ομάδα από το χέρι και την έβγαλε ασπροπρόσωπη.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα στην φετινή Ευρωλίγκα, μένοντας για ακόμη μια χρονιά εκτός οκτάδας τερματίζοντας στην 16η θέση, ωστόσο στην Ελλάδα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κατακτώντας το νταμπλ.

Ο αρχηγός των Πρασίνων συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση των εγχώριων διοργανώσεων.

Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του τελικού Κυπέλλου δεύτερη φορά στην καριέρα του, αλλά και πρώτη φορά στην Basket League.

Οι πέντε λόγοι της παραμονής:

1. Το «τριφύλλι» επιθυμούσε διακαώς την παραμονή του, ειδικά μετά την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου, καθώς δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για άλλες απώλειες από τον ελληνικό κορμό. Ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να χτίσει την ομάδα γύρω από κάτι, που προφανώς και μετά την ανανέωσή του θα γίνει ακόμα πιο εύκολα. Το ελληνικό στοιχείο είναι κάτι που βοηθά την ομάδα να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και οι Πράσινοι έχουν αποδείξει πως πάντα έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να επενδύουν σε έλληνες παίκτες.

2. Σίγουρα, στην απόφαση του Παπαπέτρου να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ρόλο έπαιξε και η έλευση του κόουτς Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος για τη θέση που θα έχει στην ομάδα ο έλληνας φόργουορντ. Ο έμπειρος τεχνικός είναι έτοιμος να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, κάτι που δύσκολα θα το έβρισκε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης, ακόμα και αν του έδιναν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το συμβόλαιο που προσέφεραν οι Πράσινοι.

3. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να χτίσει την ομάδα με παίκτες οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Το κίνητρο είναι να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα με στόχο την οκτάδα. Σίγουρα, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για έναν παίκτη σαν τον Ιωάννη Παπαπέτρου να βρίσκεται σε μια ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και να ψάχνει μια διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

4. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το οικονομικό κομμάτι σε αυτήν την υπόθεση, καθώς οι Πράσινοι ανέβασαν την τιμή στο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Ποσό το οποίο έδιναν και στον Ντίνο Μήτογλου στη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση. Αυτό δείχνει πως οι άνθρωποι του Τριφυλλιού ήθελαν πάση θυσία να κρατήσουν τον Παπαπέτρου και το έδειξαν με κάθε δυνατό τρόπο. Αν μη τι άλλο η πρόταση αυτή δεν άφησε καθόλου αδιάφορο τον Παπαπέτρου, καθώς, ο Παναθηναϊκός διαθέτει όλο το πακέτο που έψαχνε ο έλληνας φόργουορντ.

5. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Basket League με 13,8 πόντους ,4 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ 43% δίποντα, 36% τρίποντα και 73% βολές κατά μέσον όρο. Από την άλλη, στην Ευρωλίγκα είχε 12,1 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ σε 27 παιχνίδια με 31 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Από τα στατιστικά του φαίνεται πως είχε έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα (κάτι που πιθανώς να μην είχε σε άλλη ομάδα) και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός έκανα τα αδύνατα δυνατά για τον δέσει για τα επόμενα δύο χρόνια.