Θα σας πάω σήμερα με το καλημέρα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, στις ΜΕΘ του Σωτηρία, όπου στις ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι με βαριά ασθένεια covid- 19, 50 ασθενείς ηλικίας από 40 έως 60 ετών.

Κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς τους ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση, με αναπνευστική ανεπάρκεια, με χαμηλή οξυγόνωση και οι 50 είναι ανεμβολίαστοι. Όπως μου λέει η καθηγήτρια Εντατικολογίας και υπεύθυνη της ΜΕΘ Αντωνία Κουτσούκου, να μεν αυτή τη στιγμή με την  αύξηση των κρουσμάτων έχουμε 34 κλίνες κενές στη ΜΕΘ, αλλά μέσα σε 15 ημέρες θα γνωρίζουμε εάν θα  αρρωστήσουν κάποιοι βαριά, λόγω άρσης των μέτρων ή λόγω της επέλασης της μετάλλαξης «Δέλτα»: «Όταν μας τους φέρνουν στις ΜΕΘ δεν ξέρουμε τι είδους μετάλλαξη έχουν κολλήσει. Είναι δουλειά του ΕΟΔΥ να μάθει και εμείς το μαθαίνουμε πολύ αργότερα. Βεβαίως αυτό που προέχει δεν είναι να μάθουμε την μετάλλαξη που κόλλησε ο ασθενής, αλλά πώς να του σώσουμε τη ζωή».

Όταν φθάσεις ένα σκαλί πριν τη διασωλήνωση, όταν βλέπεις γύρω σου ασθενείς που είναι σε καταστολή και δεν μπορούν να αναπνεύσουν  τότε καταλαβαίνεις πόσο λάθος έχεις κάνει και δεν εμβολιάστηκες. Λίγο πριν τους διασωληνώσουν οι ασθενείς με όση δύναμη  τους έχει απομείνει λένε στην κυρία Κουτσούκου και στο υγειονομικό προσωπικό ότι  «όταν βγω από την καταστολή θα κάνω τον εμβόλιο», ή «ήθελα να το κάνω και δεν πρόλαβα».

Αυτό όμως που εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι υπάρχει ακόμα στο Σωτηρία υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Άλλοι αρνούνται λέγοντας πως δεν το κάνουν και άλλοι λένε πως θα το σκεφτούν εάν θα το κάνουν ή όχι. Είναι το ίδιο υγειονομικό προσωπικό που βλέπει  στις ΜΕΘ τους ασθενείς που δεν έκαναν το εμβόλιο να χαροπαλεύουν.

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από