Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η Λίβερπουλ αρνήθηκε να τον παραχωρήσει έτσι ώστε να εκπροσωπήσει τους «Φαραώ» στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γκαρίμπ που είναι δημοσιογράφος στην Αίγυπτο δήλωσε στο ΒΒC Sport Africa σχετικά με την υπόθεση του Αιγύπτιου: «Είχα δοκιμάσει πολλές φορές με την Λίβερπουλ, όπως και η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να πείσουμε την διοίκηση να αφήσει τον Σαλάχ να γίνει μέλος της Ολυμπιακής ομάδας αλλά το αρνήθηκαν εξ ολοκλήρου.

Στην συνέχεια τόνισε την επιθυμία του Σαλάχ να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020 αναφέροντας πως «Μίλησε μαζί μου, έκανα το καλύτερο δυνατό για να τον φέρω. Ο Σαλάχ είναι παίχτης κλειδί για τα ολυμπιακά μας πλάνα. Αλλά η ομάδα του αρνήθηκε –πρέπει να προχωρήσουμε»

Η Αίγυπτος ήθελε τον Σαλάχ καθώς έχει σκοράρει 45 γκολ με τον «αετό του Σαλαδίνου» στο στήθος σε 69 εμφανίσεις και θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος στην επιθετική της γραμμή.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σαλάχ, ο οποίος διανύει το 29ο έτος της ηλικίας του, θα ήταν ο ένας από το τρείς παίχτες που επιτρέπεται να συμμετάσχει άνω της ηλικία των 24 ετών. Οι κανονισμοί επιτρέπουν ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 24 ετών με εξαίρεση τρείς συγκεκριμένους παίχτες.