Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 29 στη σημερινή συντριβή ενός αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, είπε ένας αξιωματικός του στρατού, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.

Σε μια ανακοίνωση, ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Γκονζάλες είπε πως 17 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, ενώ 50 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνουν φροντίδα.

Συνολικά στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν και τέσσερις χωρικοί που βρέθηκαν στο σημείο όπου κατέπεσε.

Το αεροσκάφος τύπου Lockheed C-130 Hercules ήταν ένα από τα αεροπλάνα που είχαν δοθεί στη χώρα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας. Συνετρίβη καθώς επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ορεινής περιοχής.

Σε αυτό επέβαιναν πολλοί στρατιώτες που είχαν μόλις τελειώσει τη βασική τους εκπαίδευση. Οι πληροφορίες των διεθνών μέσων αναφέρουν πως οι πιλότοι έχουν σωθεί αλλά έχουν τραυματιστεί.

Αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας είπε στο Associated Press ότι ο διάδρομος στο οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος είναι πιο κοντός από τους περισσότερους στη χώρα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των πιλότων.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι μαρτυρίες των αυτοπτων μαρτύρων που είδαν μερικούς στρατιώτες να πηδούν από το αεροσκάφος.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αριθμός στρατιωτών πήδηξαν έξω από το αεροσκάφος πριν αυτό συντριβή στο έδαφος, γλιτώνοντας έτσι από την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη συντριβή» επεσήμανε εκπρόσωπος των Αρχών.