Το παζλ των ερευνών για το κίνητρο πίσω από τον φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά συμπληρώνουν οι αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση του ζευγαριού και για το οικόπεδο που είχαν αγοράσει.

Ο 12ος τακτικός ανακριτής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ερευνά οικονομικές διαφορές που ενδεχομένως είχαν θύτης και θύμα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαινόταν πως ο συζυγοκτόνος ήταν αυτός που προσέφερε μια άνετη ζωή στη νεαρή σύζυγό του με το εισόδημά του ως πιλότος, αλλά τελικά ήταν η οικογένεια της Καρολάιν που έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη όλο το διάστημα της σχέσης του.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, έξι μέρες πριν τη δολοφονία της 20χρονης ο συζυγοκτόνος αγόρασε στο όνομά του οικόπεδο στο Πικέρμι και μάλιστα με χρήματα που είχε πάρει από την πεθερά του.

Η αγορά στοίχισε 55.000 ευρώ: ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε προκαταβολή 3.000 ευρώ και μετέπειτα έφερε τραπεζική επιταγή με το υπόλοιπο των 52.000. Ωστόσο, από αυτά τα 50.000 τα έδωσε η μητέρα της Καρολάιν.

Παράλληλα, από την κατασκευαστική το συνολικό τίμημα για το χτίσιμο μονοκατοικίας 120 τ.μ. με πισίνα στο συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν 190.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονταν διάφοροι φόροι, άδεια οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειάζονταν.

Όπως παραδέχτηκε ο 33χρονος πιλότος στην απολογία του, είχε καταθέσει αίτηση για τραπεζικό δάνειο, για το οποίο είχε βγει προέγκριση 160.000 ευρώ στις 14 Απριλίου.

Ωστόσο, απέκρυψε τη συνεισφορά που είχε κάνει η μητέρα της Καρολάιν στην αγορά του οικοπέδου, λέγοντας ότι και οι δύο οικογένειες συνεισέφεραν.

«Ουσιαστικά, κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Αναμένεται επίσης να «μιλήσει» η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ υπό το πρίσμα των παραπάνω στοιχείων εξετάζεται το timing του εγκλήματος.

«Η Καρολάιν του είχε πει να χωρίσουν»

Στο μεταξύ, η συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Σταματία Μάρκου, αποκάλυψε ότι η Καρολάιν είχε πει στον καθ’ ομολογία δράστη ότι θα χωρίσουν πριν ξεκινήσουν τις συνεδρίες.

«Η Καρολάιν είχε αποφασίσει να χωρίσει και πήγε σε αυτήν για να την συμβουλευτεί πώς θα διαχειριστεί την οριστική διάσπαση της έγγαμης σχέσης της. Η 20χρονη δε δεχόταν να έχει οποιοσδήποτε σχέσεις με τους γονείς του καθ’ ομολογία δράστη, γεγονός που δείχνει την οριστική ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού και δεν του είχε κρύψει τη βούλησή της να φύγει από το σπίτι», σημείωσε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η 20χρονη δε δεχόταν να γίνει η βάφτιση της κόρης τους, Λυδίας, στην Αθήνα και είχε αποφασίσει να τη βαφτίσει στις Φιλιππίνες.

Η κ. Μάρκου κατέληξε ότι η εντολέας της από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει αυτά τα στοιχεία στις αρχές βάζοντας στο κάδρο των υπόπτων τον πιλότο.

«Της επέβαλαν να σταματήσει»

Ενδιαφέρον έχει και η μαρτυρία ατόμου που γνώριζε την Καρολάιν από τη σχολή πολεμικών τεχνών στην Αλόννησο. Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή είχε πολλές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, ανάμεσά τους και το kickboxing.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν το άτομο αυτό στη Realnews, η κοπέλα είχε σπάνιο ταλέντο αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει την ενασχόλησή της με το συγκεκριμένο άθλημα.

«Η Καρολάιν ήταν μια πολύ καλή αθλήτρια, ίσως η καλύτερη που πέρασε από τη συγκεκριμένη σχολή. Ήταν ένα κορίτσι-θαύμα, ένα μοναδικό ταλέντο, που δυστυχώς σταμάτησε το kickboxing όχι επειδή το ήθελε, αλλά επειδή της το επέβαλαν…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπαίτιος για αυτό θεωρείται ο Μπάμπης: «Προσπάθησαν να την πείσουν να μην σταματήσει το kickboxing, ενώ της τόνιζαν ότι ήταν μικρή και είχε διαφορά ηλικίας με τον Μπάμπη. Δεν κατάφεραν να την αποτρέψουν»