Ο Μαξ Φερστάπεν είναι έτοιμος να διεκδικήσει άλλη μια νίκη, μετά την κατάκτηση της pole position στο αυστριακό γκραν πρι, τον δεύτερο επαναλληπτικό  γύρο. Ο Ολλανδός οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Σπίλμπεργκ, έχοντας δίπλα του στην πρώτη σειρά τον Λάντο Νόρις με McLaren, που έκανε την έκπληξη. Να σημειωθεί, ότι, ο Φερστάπεν, είχε κερδίσει στην ίδια πίστα, την προηγούμενη Κυριακή και έχει ανοίξει τπέρ του σημαντικά την ψαλίδα με τον Χάμιλτον.

Αν κερδίσει και σήμερα, τότε, ο Φερστάπεν θα οδεύει προς την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, κάνοντας την …ζωή του Χάμιλτον αρκετά δύσκολη από εδώ και πέρα.

Την τριάδα συμπληρώνουν οι Λάντο Νόρις (ΜακΛάρεν) και Σέρχιο Πέρες (Ρεντ Μπουλ). Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει τέταρτος, τη στιγμή που οι δύο Φεράρι περιορίζονται στην 11η (Κάρλος Σάινθ) και 12 η θέση (Σαρλ Λεκλέρκ). O αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 σήμερα, το μεσημέρι, στις 4.

Ο Φερστάπεν   εισπράττει το οδηγικό του ταλέντο, προσαρμόζεται εύκολα, δεν αφήνει κανένα ίχνος αμφισβήτησης, ενώ, γνωρίζει να ξεκλέβει μεθοδικά τα δευτερόλεπτα μέσα στην πίστα, στοιχεία που τον οδηγούν – και θα τον οδηγούν όπως διαφαίνεται – και στα επόμενα γκραν πρι στην πρώτη θέση του βάθρου.

Είναι πλέον, σαφές, ότι, η Red Bull οδεύει στην κατάκτηση ενός μαγικού πρωταθλήματος, με τον Φερστάπεν να «σπάει» την μονοκρατορία του Χάμιλτον.  Μετά από οκτώ γκραν πρι ο Φερστάπεν προηγείται του Χάμιλτον με 18 βαθμούς, ενώ, ακόμη μεγαλύτερη είναι η βαθμολογική ψαλίδα στις ομάδες (  η Red Bull έχει ένα ισχυρό προβάδισμα με 252 βαθμούς και ακολουθεί η Mercedes με 212 βαθμούς).

Και όλα αυτά την στιγμή, που αναμένεται ένα «καυτό», γεμάτο γκραν πρι καλοκαίρι, με τρεις καθοριστικούς αγώνες. Μετά το αυριανό γκραν πρι, τον επαναληπτικό στην Αυστρία, ο θίασος της Formula1 μετακομίζει στην πίστα της Μεγάλης Βρετανίας στις 18 Ιουλίου, ενώ, τον Αύγουστο, που παραδοσιακά είχε μόνο μπάνια και διακοπές για τους πιλότους, φέτος, λόγω της πανδημίας και του μεγάλου σε αγώνες προγράμματος, οι ομάδες έχουν δύο προκλήσεις: Την 1η Αυγούστου στην πίστα της Ουγγαρίας και στις 29 του ίδιου μήνα στο Βέλγιο.