Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά της χώρας. Παρόλο τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας οι συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα συνεχιστούν για 6η συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 ⁰C. Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C. Στον παρακάτω Χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής.

Φωτό από meteo.gr

Πού αναμένονται καταιγίδες

Επιπλέον, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής, στα βορειοανατολικά τμήματα και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Επισημαίνεται ότι :

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα ικανοποιούνται τα κριτήρια, ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Οι εξασθενημένοι άνεμοι κυρίως στα ηπειρωτικά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας.

Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.