Στην έρημη γη της Αφρικής, ένα πηγάδι με τρεχούμενο νερό θα μοιράζει σε λίγο καιρό απλόχερα ζωή στα διψασμένα παιδάκια της Μαύρης Ηπείρου. Και πάνω του θα γράφει: «Κερνάει η Γωγώ»...

Το 14χρονο κορίτσι που άφησε πρόωρα τον κόσμο, πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, θα ζει για πάντα στη μνήμη όχι μόνο όσων την αγάπησαν αλλά και εκείνων που θα βοηθά μετά το τέλος της σύντομης ζωής της.

Ενα γενναιόδωρο πλάσμα, όπως έλεγαν όσοι τη γνώρισαν, η Γωγώ, κατέληξε εξαιτίας πολυοργανικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε έπειτα από εγχείρηση τοποθέτησης δακτυλίου στο στομάχι με σκοπό την απώλεια κιλών.

Πριν πεθάνει είχε πέσει θύμα των στερεοτύπων του «σύγχρονου» κόσμου: Το κοριτσάκι οδηγήθηκε στο χειρουργείο, καθώς υπέφερε από περιττά κιλά που συνοδεύονταν από πικρά σχόλια συνομηλίκων της.

Παρά τον βαρύ του πόνο, ο πατέρας της, ο ιερωμένος Βησσαρίων Καντούνης, βρήκε το κουράγιο να γνωστοποιήσει την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η οικογένειά του και να καταγγείλει πως η κόρη του έφυγε από τη ζωή εξαιτίας ιατρικού λάθους.

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορούν σήμερα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από