Συναγερμός σήμανε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν επιτήδειους να ζητούν με SMS τα προσωπικά στοιχεία, όπως το IBAN, ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, των κομπάρσων της ταινίας «The Enforcer», όπου πρωταγωνιστεί ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από επικοινωνία που είχαν στελέχη της παραγωγής με βοηθητικούς ηθοποιούς, έγινε γνωστό πως αριθμός των extras που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call (σ.σ πρόσκληση ενδιαφέροντος για ακρόαση) στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις barracuda.themovie@gmail.com, barracuda.themovie@yahoo.com.

Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ωστόσο τελικά το «μυστήριο» λύθηκε. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, τα στοιχεία των βοηθητικών ηθοποιών πράγματι ζητήθηκαν μέσω SMS, εξαιτίας των μέτρων για τον κοροναϊό. Επειδή στο μήνυμα που συνοδευόταν με το επίσημο e-mail της casting director ζητήθηκε το IBAN, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και η φωτογραφία ταυτότητας, αρκετοί υποψήφιοι θορυβήθηκαν και προχώρησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

Η υπεύθυνη σε ανταλλαγή μηνυμάτων επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της διαδικασίας, ωστόσο για τους επιφυλακτικούς δινόταν και η δυνατότητα να δώσουν τα στοιχεία τους μέσω διαπροσωπικής συνάντησης.

«Αναγκαζόμαστε για λόγους ασφαλείας να αλλάξουμε τη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων. Οι υποψήφιοι ηθοποιοί που έχουν επιλεγεί θα έρθουν τη Δευτέρα από το σημείο όπου θα γυριστεί η σκηνή και θα συμπληρώσουν σχετικό έγγραφο με τα στοιχεία που ζητήσαμε και στο SMS», δηλώνει στο ίδιο Μέσο το τμήμα παραγωγής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημα καταγγελία για «δόλωμα» μέσω μηνυμάτων από το κινητό.

Δείτε το SMS που στάλθηκε: