Επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν για καθαίρεση δέχθηκαν Μητροπολίτες και ένας φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών. Το συνοδικό δικαστήριο που ήταν σε εξέλιξη, θα αποφάσιζε την καθαίρεση του ιερέα  ο οποίος υπάγεται στη Μονή Βέροιας και Ναούσης.

Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση με ιερέα. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.