Για τη δωρεάν διάθεση των self test αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί, μετά την πρόταση του υπουργείου Υγείας για παράταση της διάθεσης για ακόμη δύο ή τρεις μήνες.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται θετικοί στο να συνεχίζουν τη διάθεση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με εξαίρεση τους φαρμακευτικούς συλλόγους της Αττικής και της Αχαϊας.

Ούτως ή άλλως οι δικαιούχοι self test στο εξής θα είναι λιγότεροι καθώς προωθείται από την κυβέρνηση ρύθμιση που θα προβλέπει ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα υποχρεούνται να κάνουν υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα. Δικαιούχοι των τεστ θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η ομάδα 18-30 ετών, εξαιρουμένων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί έχουν ζητήσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ να χορηγούνται εφάπαξ στους δικαιούχους κάθε μήνα, δηλαδή και τα τέσσερα μαζί.

Εντούτοις, σταθεροί στη θέση τους να μην συνεχίσουν τη διανομή εμφανίζονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αττικής και της Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα φαρμακεία επιθυμούν θα μπορούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ στους δικαιούχους.