«Νόμιζε ο νεαρός πιλότος ότι είναι τόσο πολύ έξυπνος ούτως ώστε μπορούσε μέσα στο μυαλό του να έχει αντιγράψει μια άλλη ιστορία, και μιλάω για το Αλεποχώρι, την οποία θα την κάνει ένα copy paste και θα τη δώσει στην αστυνομία μασημένη τροφή», δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Ο συνδικαλιστής ανέφερε μιλώντας στον Antenna ότι η αστυνομία εξ αρχής θεωρούσε τον πιλότο ύποπτο απλώς προσπαθούσε να δέσει τα στοιχεία. Όπως πρόσθεσε, τις πρώτες 10 ημέρες υπήρχε μία σύγχυση, αλλά μετά άρχισαν να ξεδιαλύνονται τα πράγματα.

Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ο πιλότος είναι ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν πολλά:

–    Το σκυλί σκοτώθηκε πριν κρεμαστεί.

–    Τα χέρια του αντί για πίσω ήταν μπροστά και το δέσιμο περίεργο.

–    DNA δεν υπήρχε πουθενά.

–    Οι κάμερες περιμετρικά του σπιτιού δεν κατέγραψαν τίποτα ύποπτο.

–    Τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα, το smartwatch και την κάμερα του σπιτιού, από την οποία αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης δεν ταίριαζαν με αυτά που έδωσε ο πιλότος.

–    Το πρώτο συμπέρασμα της ΕΛ.ΑΣ από το σπίτι ήταν ότι δεν έγινε ποτέ ληστεία.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας τα στοιχεία που έδωσε ο πιλότος στην αστυνομία ήταν ένας συνδυασμός πληροφοριών από τη ληστεία στο Αλεποχώρι μαζί με δικές του προσθήκες. Το ίδιο ισχύει και για την περιγραφή των δραστών.

Για το αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο απάντησε: «Όλα ήταν προμελετημένα. Δε μπορείς να πνίξεις τη γυναίκα σου και μετά μέσα σε δύο ώρες να σκεφτείς. Πρέπει να έχεις μεγάλο ταλέντο».

Επίσης, επεσήμανε πως το θέμα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα. «Μέχρι να δικαστεί το θέμα δεν έχει κλείσει».

Ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε επίσης στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τη μετάφορά του από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ μέχρι την ομολογία του, λέγοντας ότι «οι αξιωματικοί της αστυνομίας του ανακοίνωσαν ότι ξέρουν ότι εκείνος το έκανε. Αν και του έδειχναν τα ακράδαντα στοιχεία, του πήρε 8 ώρες να σπάσει. Ήταν σε άρνηση».