Το τρυφερό και γεμάτο πόνο γράμμα της δασκάλας του Δημητράκη Καλογιάννη ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook η σκηνοθέτης Τζέλη Χατζηδημητρίου είχε κάνει αφιέρωμα για τη ζωή του.

Στο γράμμα του αυτό η δασκάλα αναφέρει για τον Δημητράκη ότι ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος που κάποιοι του πήραν τη λευτεριά του.

“Ναι, αλήθεια είναι όλα όσα έλεγε για τους δασκάλους του μέσα στο ντοκιμαντέρ. Κι αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν του επέτρεψαν να ανθίσει σαν το ρόδο που γεννήθηκε. Δημητράκη, η δασκάλα σου δεν σε ξέχασε” αναφέρει η κ. Χατζηδημητρίου.

Το γράμμα

Ένας ελεύθερος άνθρωπος

Ήταν ελεύθερος. Είχε καρδιά γεμάτη καλοσύνη. Δεν κρατούσε κακία σ’ αυτούς που προσπαθούσαν να τον βλάψουν.

Τώρα όμως από εκεί ψηλά που πήγε δεν πρέπει να αφήσει ατιμώρητους αυτούς που προσπάθησαν να τον γελοιοποιήσουν και αυτούς που του πήραν τη λευτεριά του και ιδιαίτερα αυτούς που συνεχίζουν χωρίς ντροπή, θέλοντας να καλύψουν τις ενοχές τους να ζητούν εύσημα για την συμπεριφορά τους.

Ήμουν η πρώτη δασκάλα που για λίγο χρονικό διάστημα γνώρισε. Όμως δεν τον ξέχασα ποτέ. Ήταν ένα υπέροχο έξυπνο παιδί που ρουφούσε κάθε σου λέξη, από αυτά τα παιδιά που δεν ξεχνιούνται από τους δασκάλους τους όσα χρόνια κι αν περάσουν και θα ευχόταν να έχουν τέτοια παιδιά στις τάξεις τους.

Μα κα ο μικρός Δημητράκης δε με ξέχασε. Όταν ύστερα από χρόνια μεγάλος πια συναντηθήκαμε στην Παναγιά τη Γοργόνα ήταν εκείνος που με γνώρισε πρώτος. Μιλήσαμε αρκετά για τα παλιά με νοσταλγία τόσο εγώ όσο και εκείνος.

Με το θάνατό του δε νιώθω λύπη. Τώρα θα βρίσκεται ανάμεσα στους αγγέλους εκεί που ανήκει. Νιώθω όμως θυμό πολύ και αγανάκτηση με μας όλους που μείναμε πίσω και αποτελούμε την «όμορφη» αυτή κοινωνία.

Ας είναι…ίσως ο θάνατος του μας προβληματίσει και προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάτι.

Καλό σου ταξίδι Δημητράκη εκεί που πας στη γειτονιά των αγγέλων…