Μετά από μαραθώνια ανάκριση, ο 32χρονος πιλότος «έσπασε» αργά το βράδυ της Πέμπτης, ομολογώντας τη δολοφονία της συζύγου του, της 20χρονης Καρολάιν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Με τον τρόπο αυτό, επήλθε απίστευτη ανατροπή σε μια έρευνα που κράτησε σχεδόν 40 ημέρες και μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Τα νέα στοιχεία που είχε τα τελευταία 24ωρα στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ πυροδότησαν εξελίξεις στις έρευνες, κάτι που οδήγησε και στην εσπευσμένη μεταφορά του από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ, όπου και ανακρίθηκε για πολλές ώρες.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο 32χρονος απέδωσε όσα έκανε στις προστριβές που είχε με την άτυχη κοπέλα. Όπως προκύπτει από όσα ανέφερε, το ζευγάρι τσακωνόταν συχνά και μια από αυτές τις αντιπαραθέσεις συνέβη και το μοιραίο βράδυ.

Ανέφερε ότι η σύζυγός του είχε συχνά ξεσπάσματα, ενώ τη νύχτα της δολοφονίας ισχυρίστηκε ότι «μετά από τσακωμό τον έσπρωξε, απειλώντας τον ότι θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει το παιδί μαζί της».

Σε εκείνο το σημείο, φέρεται να ανέφερε ότι ο ίδιος έχασε τον έλεγχο και την σκότωσε, προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο με τα χέρια του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος ομολόγησε ότι έδρασε μόνος του και μετά επιχείρησε να σκηνοθετήσει μια εικονική ληστεία.

Γιατί «επιστρατεύτηκε» ελικόπτερο

Ερωτήματα πάντως δημιούργησε σήμερα το γεγονός ότι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε επαφή με την αστυνομία, μετέβη στην Αλόννησο με ελικόπτερο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, ο πιλότος είχε κληθεί ήδη από χθες για εξέταση, με την αστυνομία να σέβεται την επιθυμία του να παρίσταται σήμερα στο μνημόσυνο της Καρολάιν. Κάτι που σημαίνει πως υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Επομένως, γεννάται το ερώτημα γιατί η ΕΛ.ΑΣ έστειλε εσπευσμένα ειδικό κλιμάκιο με ελικόπτερο, αφότου ο 32χρονος θα επέστρεφε στην Αθήνα, μια διαδικασία μάλιστα που δεν είναι συνήθης, καθώς έχει να «επιστρατευτεί» ελικόπτερο από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προέβησαν σε αυτή την ενέργεια καθώς υπήρχε η υποψία ότι ο 32χρονος σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό μετά το μνημόσυνο της συζύγου του.

«Δεν είναι τυχαίο που πήγε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αλόννησο με διαταγή του Αρχηγείου να φέρει τον πιλότο» υπογράμμιζε με νόημα ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.