Μία κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ήταν αρκετή για να ασκηθούν έντονες πιέσεις στη μετοχή της Coca Cola, με αποτέλεσμα η εταιρεία να χάσει περίπου 4 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της!

Ο αρχηγός της Πορτογαλίας, γνωστός για τις επιλογές του ως προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, απομάκρυνε από μπροστά του δύο μπουκάλια του δημοφιλούς αναψυκτικού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα, πριν από τον αγώνα με την Ουγγαρία.

Εν συνεχεία ύψωσε ένα μπουκάλι νερό, δηλώντας «Agua!» (νερό).

Έχασε 4 δισ. δολάρια

Η Coca Cola είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς του Euro 2020. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας μειώθηκε από 56,10 $ σε 55,22 $ σχεδόν αμέσως μετά την κίνηση του Ρονάλντο, μια πτώση 1,6%.

Κατόπιν αυτού η χρηματιστηριακή αξία της Coca-Cola μειώθηκε από 242 δισ. δολ. σε 238 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 4 δισ. δολ.

Σχολιάζοντας εκπρόσωπος του Euro 2020 είπε: «Παρέχεται στους παίκτες νερό, μαζί με την Coca-Cola και την Coca-Cola Zero Sugar, κατά την άφιξή τους στις συνεντεύξεις Τύπου μας». Όλοι «δικαιούνται να έχουν τις προτιμήσεις τους για τα ποτά».