Στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούσαν βρέθηκαν σήμερα αρκετοί επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά.

Επιβάτες που μίλησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς υπερασπίστηκαν την απεργία των εργαζομένων, με μία κυρία μάλιστα να ανακοινώνει ότι «καλά κάνουνε κι απεργούνε!» κι ότι θα απεργήσει μαζί τους.

«Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο» ανέφερε χαρακτηριστικά μία άλλη επιβάτιδα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ρεπόρτερ αν είχε ενημερωθεί απάντησε: «Όχι, δεν είχαμε ενημερωθεί. Είχαμε πάρει τηλέφωνο, γιατί μάθαμε ότι προκηρύχθηκε απεργία στις 16, αλλά οι πλοιοκτήτριες μας λέγανε ότι τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά. Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία, τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δε μας ενημερώνουν. Μέχρι και τελευταία στιγμή μας έλεγαν ότι θα ταξιδέψουμε».

«Κοιτάξτε, η ταλαιπωρία και το κόστος υπάρχει, γιατί δεν υπάρχουν και συγκοινωνίες σήμερα, αναγκαστικά παίρνεις κάποιο ταξί, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε; Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο!» είπε η γυναίκα σε ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά.