Η νεροποντή στην Αθήνα εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε στους δρόμους της πόλης, έπληξε και το 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στον Λόφο Στρέφη.

Οι τάξεις του τελευταίου ορόφου πλημμύρισαν ενώ προβλήματα υπήρξαν και σε κάποιες τάξεις του πρώτου ορόφου αλλά και σε χώρους του υπογείου.

Ο Σύλλογος Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, μιλάει για χρόνια κτιριακά προβλήματα που οφείλονται στη μη συντήρηση του κτιρίου παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν.

Την ίδια στιγμή ενημερώνει πως «καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου και τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

Έχει καταντήσει μονότονο να στέλνουμε διαρκώς υπομνήματα και φωτογραφίες στη δημοτική αρχή μήπως και πειστεί για την κακή κατάσταση του σχολικού κτιρίου του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών (λόφος Στρέφη, Εξάρχεια). Χρόνια τώρα πηγαίνουμε σε δημοτικά συμβούλια, σε διαμερισματικά συμβούλια, στη σχολική επιτροπή, αλλά….

Όλο το νερό έχει μπει σε τάξεις του τελευταίου ορόφου, σε κάποιες τάξεις του πρώτου ορόφου και σε χώρους του υπογείου. Η ταράτσα εδώ και χρόνια δεν έχει μόνωση, παρόλα αυτά ακούμε διαρκώς υποσχέσεις και δικαιολογίες για το πότε θα φτιαχτεί ένα σχολικό κτίριο ασυντήρητο 25 χρόνια. Τα κουφώματα μπάζουν από παντού.

Τώρα, λοιπόν, που καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου, τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, γέμισαν οι τάξεις νερά, πείτε μας πώς θα λειτουργήσει αυτό το σχολείο τη Δευτέρα, πείτε μας τη νέα δικαιολογία καθυστέρησης της εργολαβίας….

ΥΓ. Αν τύχει και περάσετε από το σχολείο, να προσέχετε κάτι καλώδια που κρέμονται. Δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται όταν τα αγγίζει η βροχή