Ξεπερνούν τους 90.000 οι πλειστηριασμοί που έχουν δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction εκ των οποίων οι 4.048 έχουν προγραμματιστεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου του 2022.

Μεταξύ των ακινήτων που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους επόμενους μήνες ξεχωρίζουν οι υπερπολυτελείς βίλες και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Μυκόνου.

Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα στο νησί των ανέμων που πρόκειται να εκπλειστηριαστούν έως τις αρχές του επόμενου χρόνου αγγίζει τα 27 εκατ. ευρώ, με το φθηνότερο στα 260.000 ευρώ και το ακριβότερο σχεδόν στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, στις 23 Ιουνίου 2021 η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει στο σφυρί ένα συγκρότημα τεσσάρων επαύλεων, καθώς και ακόμη τρεις μονοκατοικίες της εταιρείας «ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ Τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή ΑΕ». Συνολικά, η τιμή πρώτης προσφοράς που προσεγγίζει τα 11 εκατ. ευρώ.

Οι πολυτελείς κατοικίες βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Διακόφτης και αθροιστικά το εμβαδό τους ξεπερνά τα 690 τετραγωνικά μέτρα (204 τ.μ. η μεγαλύτερη και 157 τ.μ. η μικρότερη) για το συγκρότημα και τα 232 τ.μ. για τα υπόλοιπα ακίνητα. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πισίνες και όπως αναφέρεται στην διορθωτική απόφαση του δικαστηρίου για την τιμή εκκίνησης, διαθέτουν «υπερπολυτελή εσωτερική διαρρύθμιση».

Επιπλέον, σε πλειστηριασμό (ξανά) βγαίνει και το εντυπωσιακό συγκρότημα «Villas Armit» που περιλαμβάνει οικόπεδα και 14 βίλες, -άλλες ολοκληρωμένες και άλλες ημιτελείς-, στην περιοχή Άνω Mερά.

Τα ακίνητα στο συγκρότημα Villas Armit πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα (21 Ιουλίου 2021) και ώρα, με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς. Συνολικά η τιμή πρώτης προσφοράς φθάνει τα 10,76 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα ανήκει στις εταιρίες «Villas Armit LLC», «Artemis I LLC», «Delphi Athena LLC» με έδρα στις HΠA, που διατηρεί στην Ελλάδα υποκατάστημα.

Επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό Special Financial Solutions.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2021 βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα της εταιρείας με την επωνυμία «COAST SERVICES LTD» η οποία εδρεύει κατά το καταστατικό της στη Λιβερία.

Πρόκειται για δύο κατοικίες που έχουν ενωθεί ως ενιαία κατοικία συνολικού εμβαδού 589,80 τετραγωνικών μέτρων και 40,30 τ.μ. γκαράζ στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου.

Επισπεύδουσα είναι η VEGA II NPL FINANCE DAC, εκπροσωπούμενη στην Ελλάδα από την INTRUM HELLAS και η τιμή πρώτης προσφοράς 2,64 εκατ. ευρώ.

Επίσης στο κυκλαδίτικο νησί στις 25 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα του Σπύρου Παζαρόπουλου, γνωστού επιχειρηματία από τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για μία βίλα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, η οποία περιλαμβάνει και δύο ανεξάρτητες κατοικίες (ξενώνες) στη περιοχή Φτελιά. Το εμβαδό των ακινήτων φθάνει τα 335 τετραγωνικά μέτρα σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 4.237,80 τ.μ., ενώ διαθέτουν πισίνα.

Η επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό είναι η Polis Dania Designated Activity Company, εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε ένα εκατ. ευρώ.

Τέλος σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί με τη συνδρομή και των τραπεζών (www.landea.gr), στο σφυρί βγαίνει και συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών συνολικής επιφάνειας 374 τ.μ. στη θέση Κούνδουρος στη Μύκονο, με τιμή εκκίνησης 826.000 ευρώ.

Πηγή Ot.gr