Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 75χρονου, ο οποίος  σκότωσε τη σύζυγό του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Αγία Βάρβαρα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως ο συλληφθείς παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και ομολόγησε την πράξη του, δίνοντας έτσι τέλος στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας.

Παρέδωσε, μάλιστα, στην αστυνομία και ένα περίστροφο και τρία φυσίγγια των 32 χιλιοστών.

Το θύμα εντοπίστηκε από γείτονές της που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήταν ήδη αργά.

Κάμερα ασφαλείας στο σημείο κατέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας και στα πλάνα ακούγονται τα πυρά, αλλά και η στιγμή που ο δράστης φεύγει από το σημείο.

Οι μαρτυρίες «καίνε» τον 75χρονο

Στις πρώτες καταθέσεις που ελήφθησαν από την αστυνομία από το περιβάλλον του θύματος, οι μάρτυρες έκαναν λόγο για προσωπικές και οικονομικές διαφορές με συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το ζεύγος είχε βρεθεί αρκετές φορές στο Τμήμα για να κάνουν καταγγελίες και μάλιστα η 64χρονη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του το μεσημέρι της Πέμπτης, γεγονός που φαίνεται ότι προκάλεσε την οργή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας επιθυμούσε να γράψει ένα σπίτι στην κόρη του, την οποία είναι αποκτήσει από άλλο γάμο, κάτι στο οποίο αντιδρούσε το θύμα με αποτέλεσμα να είναι συχνές οι προστριβές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 75χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε οικονομικές διαφορές με την πρώην σύζυγό του, λόγω των δύο επιχειρήσεων που διατηρούσαν και τις οποίες χώρισαν μετά τον χωρισμό τους.

Δυο γυναίκες, φίλες της άτυχης 64χρονης, μίλησαν στον Alpha και αποκάλυψαν αμφότερες ότι ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος στην Αγία Βαρβάρα τη χτυπούσε μετά το χωρισμό τους και δεν της επέτρεπε να δει τα παιδιά τους, αφού οι κόρες τους έμεναν στο ίδιο οίκημα με εκείνον.

«Όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο» είπε με δάκρυα στα μάτια και με φωνή που «έσπαγε» μια από τις γυναίκες χρόνια φίλη με το θύμα, περιγράφοντας πως η 64χρονη είχε χωρίσει γιατί ο άνδρας είχε εξωσυζυγική σχέση.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ευτυχισμένη. Μετά, έφερε (ο άνδρας της) άλλη γυναίκα στο σπίτι κι εκείνη έφυγε» είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Ήρθε ένα βράδυ εδώ, μωλωπισμένη».

Άλλη γυναίκα, επίσης γειτόνισσα του θύματος στην Αγία Βαρβάρα, είπε επίσης στην εκπομπή ότι ο πρώην σύζυγος της 64χρονης, την κακοποιούσε και υπήρχαν εντάσεις. «Υπήρχε κακοποίηση. Όπου την έβρισκε, τη χτυπούσε. Πήγαιναν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα», είπε η γυναίκα.