Επίδειξη υπέρμετρης αστυνομικής αυστηρότητας σημειώθηκε στη Ρόδο, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν γυναίκα που τραγουδούσε στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να οδηγήσουν στο περιπολικό μια γυναίκα στην κεντρική πλατεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, με την κατηγορία πως τραγουδούσε. Οι πολίτες βιντεοσκοπούν το απίστευτο περιστατικό και σχολιάζουν αρνητικά την κίνηση των αστυνομικών.

Μπροστά στους εμβρόντητους τουρίστες και ενώ η γυναίκα αρνείται να ακολουθήσει τους αστυνομικούς, ένας εξ αυτών βγάζει τις χειροπέδες και δευτερόλεπτα μετά οι αστυνομικοί τις βάζουν στη γυναίκα και μάλιστα με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν παντού στη χώρα γίνονται κορoνοπάρτι με εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες συμμετέχοντες οι αστυνομικοί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας.

«Ήταν εκεί η γυναίκα τραγουδούσε, όλα μια χαρά ήρεμα ήταν πάρα πολύ χαλαρά τα πράγματα κάποια στιγμή εμφανίζεται η αστυνομία και λέμε τι έγινε τώρα, άρχισε να της μιλάει, αυτή προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι δεν έχω κάνει κάτι, τραγουδάω είναι αυτό παράνομο;» σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Όταν η αρχική σύσταση του πρώτου αστυνομικού δεν έπιασε τόπο, οι ενισχύσεις έφτασαν και άρχισε η κατάσχεση ενός ηχείου, που όπως η γυναίκα έλεγε ακούγεται χαμηλότερη από την ιδια της τη φωνή.

«Θεωρώ ότι ήταν πολύ ανούσιο αυτό που έγινε, δεν ενοχλούσε κανέναν η γυναίκα, ήταν κυριολεκτικά στη μέση μόνη της και απλά τραγουδούσε» σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας που δημοσιοποίησε το περιστατικό.

Η κίνηση των αστυνομικών, θυμίζει παρόμοιες προσαγωγές όπως εκείνη της ηλικιωμένης που πωλούσε βότανα και χόρτα στη Λαμία απλά και μόνο για να ενισχύσει το εισόδημά της και σίγουρα προκαλούν προβληματισμό στους πολίτες.

Η Αστυνομική Διεύθυνσή Ρόδου πάντως αναφέρει πως η γυναίκα συνελήφθη για απείθεια και όχι για το γεγονός ότι τραγουδούσε.