Τι χρώματα έχει η Αθήνα στα μάτια των εφήβων που κατοικούν σε αυτήν; Ποια είναι άραγε η αγαπημένη τους γωνιά; Ενα πάρκο, μια πλατεία ή μήπως ένας δρόμος; Και πώς βλέπουν την πόλη με τα δικά τους μάτια; Μαθητές που φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια της πρωτεύουσας αποτυπώνουν την Αθήνα με τον φωτογραφικό τους φακό και ανεβάζουν στο Instagram στιγμιότυπα της πόλης, αναδεικνύοντας ό,τι τους δένει με αυτήν. Με τον τρόπο αυτόν συμμετέχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων που καλεί τα παιδιά «να μας δείξουν πώς βλέπουν την Αθήνα».

Οπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού, ήδη περισσότερες από 100 φωτογραφίες με το hashtag #kids4thecity έχουν ανέβει στο Instagram από εφήβους ηλικίας 16-19 ετών. Πολλές από αυτές εντυπωσιάζουν όχι μόνο για την καλλιτεχνική τους άποψη αλλά και για το συναίσθημα που βγάζουν για την πόλη. Eνα άγαλμα, ένα μνημείο, ένα γκραφίτι, οι φίλοι τους ή και ο εαυτός τους μέσα στον δημόσιο χώρο πρωταγωνιστούν στην οπτική τους για την Αθήνα.

Ο διαγωνισμός έχει λάβει παράταση μέχρι τις 13 Ιουνίου, ενώ η λήξη των περιοριστικών μέτρων και οι καλοκαιρινές μέρες, που έχουν ήδη ξεκινήσει, αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τη συμμετοχή.

Oποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 15 ετών, να φοιτά σε κάποια σχολική μονάδα του Δήμου Αθηναίων και να ακολουθήσει την εξής διαδικασία: να κάνει follow τον λογαριασμό kids4thecity, να ανεβάσει στο Instagram μία ή περισσότερες φωτογραφίες από μέρη της Αθήνας, να κάνει tag το kids4thecity και να προσθέσει τα hashtag #kids4thecity και #AthinaMou.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου στην ιστοσελίδα https://kids4thecity.gr/i-athina-mou ενώ όσες φωτογραφίες επιλεγούν από την επιτροπή θα εκτεθούν ψηφιακά στον ιστότοπο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός. Επίσης, οι επιλεγείσες φωτογραφίες θα αξιοποιηθούν στη δημιουργία αντικειμένων, όπως τετράδια, βιβλία, κούπες και άλλα.