Ο Τικίνιο Σοάρες είναι από το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι βάζουν στο ρόστερ τους μια «μηχανή γκολ».

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος στράικερ με την σπουδαία καριέρα στην Πόρτο, θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και μαζί με Ελ Αραμπί και Χασάν θα συνθέσουν μια μαγική τριάδα στην γραμμή κρούσης της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Πέδρο Μαρτίνς είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ικανότητες του λατινομερικάνου σέντερ φορ.

Και μιας και αναφερθήκαμε στην μεγάλη καριέρα του Τικίνιο στην Πόρτο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στα εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοση του Βραζιλιάνου, μετά την πρώτη του σεζόν στους «δράκους».

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός παίκτης ήταν για την Πόρτο ο Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ένα «θαύμα» της φύσης που μπορούσε να διαλύσει κάθε άμυνα.

Ένα «τανκ» στην επίθεση της Πόρτο, ο οποίος έκανε μεγάλη μεταγραφή στην Κίνα, με την πορτογαλική ομάδα να βάζει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της.

Ο Τικίνιο ήταν αυτός που έγινε ο νέος «Χουλκ» για την ομάδα της Πόρτο κι αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει στο Associated Press, το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο, που αποθέωσε τον Βραζιλιάνο στράικερ για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

«Η Πόρτο βρήκε τον νέο Χουλκ Βρήκε έναν παίκτη ακριβώς στο στυλ του και είναι και αυτός Βραζιλιάνος. Ο Τικίνιο είναι ο νέος «Χουλκ» της Πόρτο, ένας στράικερ που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον πρώην σούπερ σταρ της πορτογαλικής ομάδας».

Αυτά έγραφε το διεθνές πρακτορείο AP και αν μη τι άλλο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Τικίνιο έκανε αίσθηση με τις εμφανίσεις του από την πρώτη κιόλας σεζόν στην Πόρτο.

Ο Χουλκ δεν ήταν ένας… απλός επιθετικός στο ρόστερ των «δράκων». Ήταν ένας σέντερ φορ σημείο αναφοράς, ο οποίος μπορούσε μάλιστα να παίξει σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης.

Ήταν δηλαδή ένας πολυσύνθετος στράικερ που μπορούσε να κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό ήταν για τον Τικίνιο, να τον αποκαλούν νέο «Χουλκ» για την πορτογαλική ομάδα.

«Τιμή μου να με συγκρίνουν με τον Χουλκ»

Ο Τικίνιο είχε ενθουσιαστεί με τον ρόλο του στην Πόρτο και δεν «φοβήθηκε» να σηκώσει το βάρος στην επιθετική γραμμή της πορτογαλικής ομάδας. Σαν έτοιμος από καιρό, έδειξε το πλούσιο ταλέντο του και «φόρτωσε» γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

«Είναι τιμή μου να με συγκρίνουν με τον Χουλκ, έναν τόσο σπουδαίο επιθετικό που έκανε την διαφορά στην Πόρτο. Μοιάζουμε στο στυλ παιχνιδιού, έχουμε την ίδια δύναμη» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τικίνιο.

Η ρήτρα των 40 εκατ. ευρώ

Η Πόρτο είχε κάνει μια μεγάλη επένδυση με την απόκτηση του λατινοαμερικάνου στράικερ και φρόντισε να την «προστατεύσει». Οι ιθύνοντες του πορτογαλικού συλλόγου ήξεραν πολύ καλά ότι οι εμφανίσεις του 26χρονου τότε φορ, θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και γι’ αυτό τον λόγο η διοίκηση της Πόρτο έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης 40 εκατ. ευρώ.

Όταν λοιπόν μια τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, που ξέρει όσο λίγες το μεταγραφικό παιχνίδι, βάζει ρήτρα 40 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο ενός παίκτη, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος την αξία του ποδοσφαιριστή.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η καθιέρωση

Ο Τικίνιο είναι γεννημένος μαχητής και το έχει αποδείξει στην ζωή του, πριν καν αρχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

«Κοιτάζω το παρελθόν και πάντα θυμάμαι πόσο σκληρά δούλεψα για να τα καταφέρω. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την σκληρή δουλειά της μητέρας μου για να μου αγοράσει τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Ακόμα και τώρα που μιλάω με την μητέρα μου, πάντα της λέω ότι δούλεψε πολύ σκληρά για να μου πάρει αυτά τα παπούτσια» είχε δηλώσει ο λατινοαμερικάνος στράικερ, κατά την διάρκεια της πρώτης του σεζόν στην Πόρτο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Βραζιλίας και είναι σε θέση να ξέρει παίκτες από την χώρα της «σάμπα», πριν καν αυτοί παίξουν σε κάποια μεγάλη βραζιλιάνικη ομάδα.

Και είχε ξεχωρίσει τον Τικίνιο, κάνοντας όπως φάνηκε στην πορεία μια εξαιρετική επιλογή. Η καριέρα του Βραζιλιάνου επιθετικού αποδεικνύει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε ανακαλύψει ένα τεράστιο ταλέντο και η «μετακόμιση» του Τικίνιο στην Πορτογαλία, πριν καν αγωνιστεί σε κάποιον μεγάλο σύλλογο της πατρίδας του, ήταν τελικά μια σωστή επιλογή που έκανε ο Τικίνιο.

Ο Μαρτίνς λοιπόν επέμεινε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ και η διοίκηση του Ολυμπιακού φρόντισε να δώσει ένα εντυπωσιακό συμβόλαιο στον Τικίνιο, ώστε ο 30χρονος στράικερ να φορέσει την φανέλα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός βάζει στο ρόστερ του έναν ακόμα μεγάλο σκόρερ και δημιουργεί μια εντυπωσιακή επιθετική γραμμή.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα του AP