Στην προκήρυξη των θέσεων για την πανεπιστημιακή αστυνομία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Θα γίνει πράξη χωρίς καθυστέρηση

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ότι η δημοσίευση της προκήρυξης αναμένεται σε πολύ λίγο επεσήμανε ότι «όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει».

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός απαντάει και στα όσα του καταλόγισε η αντιπολίτευση με αφορμή δημοσιεύματα για αναστολή της εφαρμογής του μέτρου.

«Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».