Ο 5χρονος Eitan Biran είναι ο μοναδικός επιζών από την πτώση τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζιόρε, βορειοδυτικά της Ιταλίας, με τραγικό απολογισμό 14 νεκρούς, ανάμεσά τους και τα πέντε μέλη της οικογένειά του.

Ο μικρός Eitan έχασε τους γονείς του, Amit και Tal, τον δυο ετών αδερφό του, Tom, καθώς επίσης τον προπαππού και την προγιαγιά του, Itshak και Barbara Cohen, 82 and 70 ετών, όταν το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων με αποτέλεσμα η καμπίνα να πέσει σε δασώδη περιοχή.

Σύμφωνα με την Guardian, το αγόρι βρισκόταν σε κώμα στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια, ωστόσο πλέον αρχίζει και συνέρχεται.

Μάλιστα η Aya, 41χρονη θεία του Eitan και αδερφή του πατέρα Amit, εργάζεται ως γιατρός στην Ιταλία και ετοιμάζεται να ανακοινώσει στον 5χρονο τα νέα για τους θανάτους της οικογένειας, μόλις συνέλθει πλήρως από το κώμα.

«Ο Έιταν άνοιξε τα μάτια του και είδε το οικείο πρόσωπο της θείας του. Είναι κοντά ο ένας στον άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Giovanni La Valle, γενικός διευθυντής του City of Health στο Τορίνο, τονίζοντας πως ο 5χρονος ανέκτησε τη συνείδησή του αλλά κοιμήθηκε ξανά.

«Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει και να βρούμε τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις του», σημείωσε η ψυχολόγος Marina Bertolotti.

Πάντως η μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε κανένα σημάδι εγκεφαλικής βλάβης, ενώ οι γιατροί θα ξεκινήσουν σταδιακά να μειώνουν τα φάρμακα που τον κρατούν σε καταστολή προκειμένου να τον συνεφέρουν.

Τον έσωσε ο πατέρας του

Οι γιατροί λένε, πως τον 5χρονο, που υπέστη πολλαπλά κατάγματα, προστάτευσε ο πατέρας του, Amit, που «τύλιξε τον γιο του σε μια ενστικτώδη αγκαλιά» και τον προφύλαξε από τις εκρήξεις που κατέληξαν να σκοτώσουν τους πάντες γύρω του- μεταξύ άλλων την μητέρα του, τον αδερφό και τους παππούδες του.

«Η διαδικασία αφύπνισης έχει ξεκινήσει και αυτή τη στιγμή το παιδί ανταποκρίνεται θετικά, με λίγο βήχα, μερικές κινήσεις και στιγμές αυθόρμητης αναπνοής, αλλά συνεχίζουμε με αργούς ρυθμούς ακριβώς λόγω της κρίσιμης κατάστασής του», σημείωσε ο Giovanni La Valle.

Η θεία του, Aya Biran ανέφερε στην La Stampa, πως ο ανιψιός της είπε, «Φοβάμαι, μην με ακουμπάτε» και «Πού είναι η μαμά μου», στους διασώστες πριν τον υπνώσουν.

Οι γονείς του, ο 30χρονος Amit με την 26χρονη Tal, είχαν επιστρέψει πρόσφατα από το Ισραήλ, όπου γεννήθηκαν, στην Παβία, όπου ο Amit εργαζόταν στον τομέα φαρμάκων ενός πανεπιστημίου.

Εκείνη την ημέρα είχαν πάει μονοήμερη οικογενειακή εκδρομή στις Άλπεις με τους προπαππούδες του Tal, όταν συνέβη η τραγωδία.

Ο Eitan μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, φέροντας τραύματα στο κρανίο, το στήθος και διάφορα κατάγματα στα πόδια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.