Ληστείες σε σπίτια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής με τους δράστες να παίρνουν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αμύθητης αξίας.

Λεία «μαμούθ» στους Αμπελόκηπους

Η πρώτη καταγράφηκε στους Αμπελόκηπους όταν μία 73χρονη γυναίκα κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων πώς άγνωστοι, κάποια στιγμή μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, παραβίασαν πόρτα αποθήκης στο σπίτι της και της έκλεψαν κοσμήματα και χρυσαφικά, που ήταν οικογενειακά της κειμήλια και, σύμφωνα με την εκτίμησή της, η αξία τους φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ κλιμάκιο της σήμανσης βρέθηκε στο σημείο σε μια προσπάθεια να συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών.

Δύο ληστείες σε Παπάγου και Βύρωνα

Ακόμη, άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι 4ου ορόφου στη περιοχή του Παπάγου επί της Οδού Κύπρου.

Όπως κατήγγειλε μια γυναίκα στους αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη επιστρέφοντας το μεσημέρι από την εργασία της διαπίστωσε πώς άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι της και της είχαν πάρει ένα χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα με την ίδια μέσα είχε 150.000 ευρώ ενώ της έκλεψαν και αρκετά κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Κλιμάκιο της σήμανσης πήρε και αυτό το σπίτι αποτυπώματα ελπίζοντας πώς θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Διάρρηξη σημειώθηκε και σε σπίτι στον Βύρωνα, με τους δράστες να κλέβουν 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ.

Ληστεία σε σπίτι αστυνομικού – Πήραν το όπλο του

Τέλος, ληστεία σημειώθηκε και σε σπίτι αστυνομικού -διαβαθμισμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ- στα δυτικά προάστια.

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού και αφού ερεύνησαν όλους του χώρους και κατάφεραν να φύγουν παίρνοντας το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού και 5.000 ευρώ που είχε κρύψει μέσα σε σακ-βουαγιάζ.