Τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, και την πολύ κακή ψυχολoγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν για χρόνια αποκάλυψε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος συνεργάστηκε με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία.

Οταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997, ο Χάρι ήταν 12 ετών. Όπως είπε ο 36χρονος σήμερα Χάρι, στη σειρά «The Me You Can’t See», η απώλειά της κόντεψε να τον διαλύσει ως ενήλικα, καθώς αντιμετώπιζε κρίσεις πανικού και έντονο άγχος.

Σύμφωνα με το BBC, σχεδόν για μία δεκαετία, έπινε πολύ κάθε μέρα και έπαιρνε ναρκωτικά, προκειμένου να διαχειριστεί τον πόνο που ένιωθε. Ειδικά, από τα 28 μέχρι τα 32 του, η ζωή του ήταν ένα «εφιάλτης», είπε στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούμι και γραβάτα για να παίξω τον ρόλο μου και να έχω το σωστό “προσωπείο” κοιταζόμουν στον καθρέφτη και έλεγα “πάμε”. Αλλά ακόμα και πριν βγω από το σπίτι λουζόμουν στον ιδρώτα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, ένιωθα πανικό» περιέγραψε.

Το ποτό και τα ναρκωτικά

Όπως εξομολογήθηκε «ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο άσχημα από όσο αισθανόμουν».

«Αρκετές φορές καταλάβαινα ότι έπινα, όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να συγκαλύψω κάτι».

Όσον αφορά τις αναμνήσεις του από την ημέρα της κηδείας της μητέρας του, ο 12χρονος τότε Χάρι συγκράτησε μόνο τον ήχο από τις οπλές των αλόγων που συμμετείχαν στην πένθιμη πομπή.

«Ήταν σαν να βρισκόμουν έξω από το σώμα μου και απλά περπατούσα κάνοντας αυτό που περίμεναν όλοι από μένα: δείχνοντας το ένα δέκατο των συναισθημάτων που έδειχναν όλοι οι άλλοι: αυτή ήταν η μαμά μου -εσείς δεν την είχατε καν γνωρίσει».

Οι αυτοκτονικές τάσεις

Σχετικά με τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε η Μέγκαν Μαρκλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με τον γιο τους Αρτσι, ο Χάρι είπε ότι η γυναίκα του δεν τις έκανε πράξη γιατί δεν ήθελε να τον πληγώσει.

«Αυτό που την σταμάτησε ήταν ότι κατάλαβε πόσο άδικο θα ήταν για μένα να χάσω άλλη μία γυναίκα που αγαπώ, ειδικά μετά από όσα είχα περάσει με τον θάνατο της μαμάς μου. Και μάλιστα, να χάσω όχι μόνο την γυναίκα μου, αλλά και το παιδί που εγκυμονούσε, το παιδί μας» αποκάλυψε ο πρίγκιπας Χάρι.