Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν καταγγελίες για περιστατικό αναίτιας βίας από πλευράς αστυνομικών στο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου, στο πάρκο Ξενία.

Όπως αναφέρει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, τα ΜΑΤ έσπευσαν να σημάνουν την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, με ξύλο και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με θύματα νέα παιδιά που έκαναν το… έγκλημα να κάθονται σε δημόσιο ανοιχτό χώρο.

“Για να απομακρυνθεί ο κόσμος λόγω της λήξης κυκλοφορίας, αρχίζουν να επιτίθενται, τρέχοντας κατά πάνω μας με ρόπαλα και δυναμίτες… Πετούσαν κατά πάνω μας εκρηκτικά και γυάλινα μπουκάλια. Έτρεχα κι έβλεπα τα εκρηκτικά να σκάνε μπροστά μου. Έβλεπα κόσμο με αίματα, τραυματισμένοι από τα ρόπαλα των αστυνομικών! Χωρίς καμια προειδοποίηση!”, αναφέρει ένας από τους μάρτυρες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με νεότερες πληροφορίες της σελίδας, η οποία δημοσιεύει μαρτυρία ανθρώπου που βρισκόταν στο σημείο, τα ΜΑΤ δεν βρέθηκαν στην πλατεία Ξενία για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πήγαν αφού προηγήθηκαν τσακωμοί και ξυλοδαρμοί με σπασμένα μπουκάλια και βαρείς τραυματισμούς μεταξύ των ατόμων και ύστερα απ’ την προσέλευση 2 ασθενοφόρων ΕΚΑΒ. Ωστόσο, όπως προσθέτει ο μάρτυρας, τα άτομα που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό, δεν έγιναν μεταξύ των ατόμων που φέρονται να συχνάζουν στην πλατεία. “Καταρχάς τα ΜΑΤ δεν ήρθαν στην πλατεία Ξενία για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ήρθαν αφού προηγήθηκαν τσακωμοί και ξυλοδαρμοί με σπασμένα μπουκάλια και βαρείς τραυματισμοί μεταξύ των ατόμων και ύστερα απ’ την προσέλευση 2 ΕΚΑΒ. Η αστυνομία δεν προκάλεσε και συγκεκριμένα άτομα μετρημένα στα δάχτυλα τους προκάλεσαν πετώντας τους μπουκάλια και πέτρες. Τότε ήταν που επενέβησαν με κρότου λάμψης. Ας είμαστε ρεαλιστές, με τις φασαρίες που γίνονταν χθες μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων κινδύνευσαν παιδιά, έπρεπε να επέμβουν.Θέλω να επισημάνω ότι οι ξυλοδαρμοί δεν έγιναν μεταξύ ατόμων που συνηθίζουν να συχνάζουν στο Ξενία*Ένας θαμώνας του Ξενία “, αναφέρει στην μαρτυρία του ο άνθρωπος.

Τι αναφέρει η καταγγελία:

Με ξύλο και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης αποφάσισαν να σημάνουν την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΜΑΤ στο Ηράκλειο Κρήτης, με θύματα νέα παιδιά που κάθονταν σε κεντρικό πάρκο. Λες και δεν είχαν στόμα να μιλήσουν προτού να βαρέσουν στο ψαχνό τον κόσμο που καθόταν, έκανε δηλαδή το μεγάλο έγκλημα να κάθεται σε δημόσιο ανοιχτό χώρο.Η καταγγελία αστυνομικής βαρβαρότητας από το Ηράκλειο Κρήτης που έφτασε στη σελίδα μας αναφέρει ότι βρισκόταν κόσμος σε κεντρικό πάρκο λίγο μετά τις 00:30 όταν εμφανίστηκαν ΜΑΤ και άρχισαν να επιτίθενται : “(…)Για να απομακρυνθεί ο κόσμος λόγω της λήξης κυκλοφορίας, αρχίζουν να επιτίθενται, τρέχοντας κατά πάνω μας με ρόπαλα και δυναμίτες… Πετούσαν κατά πάνω μας εκρηκτικά και γυάλινα μπουκάλια. Έτρεχα κι έβλεπα τα εκρηκτικά να σκάνε μπροστά μου. Έβλεπα κόσμο με αίματα, τραυματισμένοι από τα ρόπαλα των αστυνομικών! Χωρίς καμια προειδοποίηση! Ας ζητούσαν απλά να προχωρήσουμε, ας προειδοποιούσαν. Μας αιφνιδίασαν και ξεκίνησε μια σκηνή βγαλμένη από ταινία. (…) Ας σημειωθεί και η φράση με την οποία αποκρίθηκε αστυνομικός “φύγε μη σε βαρέσω”.”