Πλημμύρισαν από κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι παραλίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Καφέ και βουτιές σε παραλίες, ψώνια στα μαγαζιά, αλλά και βόλτες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, περιλάμβανε η πρώτη Κυριακή «ελευθερίας» μετά τη χαλάρωση των μέτρων για πολλούς πολίτες της χώρας.

Πολύς κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον καιρό, αλλά και την ελευθερία στις μετακινήσεις, μετά την κατάργηση των SMS, και πήγε για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής.

Αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν στο Πόρτο Ράφτη, την Ανάβυσσο και άλλες κοντινές παραλίες, για να απολαύσουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια και να κάνουν μια βουτιά.

Και οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν αποθαρρύνθηκαν από τον συννεφιασμένο καιρό και γέμισαν τις κοντινές παραλίες.

Οι περισσότεροι απόλαυσαν τον καφέ τους σε κάποια καφετέρια, υπήρχαν όμως και οι τολμηροί που δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά.

Πλήθος κόσμου στην Ερμού – Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

«Βούλιαξε» η Ερμού και άλλοι κεντρικοί δρόμοι, αφού τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή, ήταν ανοιχτά και πολλοί συνδύασαν ψώνια και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Αθηναίοι βρήκαν την ευκαιρία, χωρίς να περιορίζονται χρονικά και χωρίς την υποχρέωση του SMS στο 13032, να ψωνίσουν με την ησυχία τους, με το click away και το click inside να αποτελούν επίσης παρελθόν.

Δεν έλειψαν ωστόσο οι ουρές, αφού οι περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων παραμένουν.

Oι καταστηματάρχες, τηρώντας τα μέτρα, αναμένουν να εξυπηρετήσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν, ώστε να ανακτήσουν μέρος του χαμένου τους τζίρου.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά και την Κυριακή 23 Μαΐου.

Ανοιχτά και τα μουσεία – Ουρές στην Εθνική Πινακοθήκη

Ανοιχτά, όμως, είναι σήμερα και τα μουσεία μετά από πολύμηνο λουκέτο.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου πολύς κόσμος σπεύδει να περιηγηθεί στις ανανεωμένες και ανακαινισμένες αίθουσές της για να θαυμάσει τις μοναδικές συλλογές.

Μάλιστα, έξω από την Εθνική Πινακοθήκη είχε δημιουργηθεί ουρά, με το χρόνο αναμονής να είναι 30-35 λεπτά. Οι πολίτες τηρούσαν τις αποστάσεις, και φορούσαν μάσκες.