Το μεγάλο φαβορί του φετινού Survivor, ο Τζέιμς Καφετζής έκανε την ανατροπή στο επεισόδιο της Τρίτης (11/5) και ανακοίνωσε την οικειοθελή αποχώρησή του παγώνοντας τους συμπαίκτες του αλλά και τους τηλεθεατές.

«Είμαι εδώ 5 μήνες, έχουμε περάσει από χαρές λύπες. Έχω εξαντληθεί σωματικά. Το πρόβλημα που έχω στη μέση μου δεν επιτρέπει να συνεχίσω αυτό που θέλω στο 100%. Αυτό που με προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό είναι ο εαυτός μου και το μυαλό μου. Έχω αρχίσει και τα χάνω. Μέχρι και τα όνειρά μου είναι για το Survivor. Νιώθω ότι ξεχνάω αναμνήσεις από τη ζωή μου. Επειδή νιώθω ότι ο καιρός είναι μακρύς θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα αποχωρήσει από το Survivor. Με έχει στηρίξει ο κόσμος και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για ότι κι αν έχει γίνει το έχω κάνει άθελά μου και ζητώ συγγνώμη. Το έχω μελετήσει, το έχω φιλτράρει. Αν παραμείνω δεν θα μπορέσω να αποδώσω και να είμαι πραγματικά ο εαυτός μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πλέον παίκτης των μπλε.

Ο Ροδίτης ήταν δεδομένο πως θα έφτανε στον μεγάλο τελικό, αφού ήταν από τους καλύτερους παίκτες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά ήταν νούμερο 2 στην κατάταξη με 171 αγώνες, με 114 νίκες και μόνο 57 ήττες. Όσο για την αμοιβή του, οι πρώην μαχητές ή όσοι δεν θεωρούνται επώνυμοι, παίρνουν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 500 έως 1.000 ευρώ την εβδομάδα. Ειδικότερα, ο Τζέιμς συγκέντρωσε 20.000 ευρώ με αμοιβή 1.000 ευρώ εβδομαδιαίως.