Η θωράκιση του πληθυσμού έναντι του κοροναϊού ενόψει και την επανεκκίνησης του τουρισμού συνεχίζεται με τον άμεσο εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό 10.000 άτομα και πλέον, ενώ την Τετάρτη έρχονται ανακοινώσεις σχετικά με τις μετακινήσεις, τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Θεμιστοκλέους θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και  τοπικοί φορείς των νησιών.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 ατόμων.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει πως «έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι».

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, ωράριο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα την Τετάρτη 12 Μαΐου θα συνεδριάσει η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας  για τα SMS και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά και θέματα λιανεμπορίου (κατάργηση click away και click inside), όπως επίσης και το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι να αρχίζει μετά τυα μεσάνυχτα, στις 00.30.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά,