Τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, που φλέγεται από την έξαρση του κοροναϊού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως επισημαίνει, στην περιοχή, υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα, οι αιτίες της οποίας, θα διαπιστωθούν, «εάν γίνει σωστή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ».

Οι ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, σημειώνει η Ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μόνο η επιβάρυνση από την αύξηση των προσελεύσεων κρουσμάτων κοροναϊού». Όπως σημειώνει,  το πρόβλημα επιδεινώνεται και από την λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο.

Ουρές δεκάδων ατόμων

«Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κοροναϊό. Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ», αναφέρει και σημειώνει ότι το νοσοκομείο, ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών έκαστη: η μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κοροναϊού και η άλλη για ύποπτα κρούσματα.

«Γέμισαν και οι δύο με θετικά περιστατικά. Τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο νοσοκομείο με την έλλειψη αναισθησιολόγων.

«Υπηρετούν μόνο δύο, και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο. Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κοροναϊό ή με άλλη πάθηση διακομίζεται σε ΑΓΡΙΝΙΟ ή ΠΑΤΡΑ. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά. Φυσικά δεν διαθέτει ΜΕΘ το νοσοκομείο, ενώ τα μέσα ατομικής προστασίας, δίνονται με το σταγονόμετρο» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.