Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκεται ο 22χρονος που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την 25χρονη κοπέλα στη Νέα Σμύρνη, καθώς την ακολουθήσε μέχρι το σπίτι της έχοντας το μόριό του έξω.

Λίγο μετά τις 13:00 της Παρασκευής, 0 22χρονος -ο οποίος ταυτοποιήθηκε για ακόμη τέσσερις παρόμοιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις– οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στα δικαστήρια συνοδευόμενος από δυο αστυνομικούς, ενώ με μία μπλούζα είχε καλυμμένο το πρόσωπό του.

Πρόκειται για σπουδαστή μηχανολόγων – μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος έκανε το πρώτο χτύπημα στις 25 Μαρτίου το 2020, το δεύτερο στις 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη, το τρίτο στις 13 Αυγούστου στο Παλαιό Φάληρο και το τέταρτο στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του 22χρονου πάνω στην πόρτα της εισόδου στην πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης, που έχει απαθανατίσει το βίντεο που δημοσίευσε η νεαρή γυναίκα, ήταν το βασικό στοιχείο που έκανε τις Αρχές να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του νεαρού.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που έβλεπαν ξανά και ξανά το υλικό από την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της πολυκατοικίας, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός αγγίζει την πόρτα λίγο πριν καταλάβει ότι δεν μπορεί να μπει στην πολυκατοικία και λίγο πριν εξαφανιστεί.

Και ενώ, όταν τον προσήγαγαν, κρατούσε το στόμα του κλειστό και αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή ακόμη κι όταν τον αναγνώρισαν οι γυναίκες των επιθέσεων, μόλις οι αρμόδιοι αξιωματικοί του είπαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματά του, τότε μόνο έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Αργότερα, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης στη Νέα Σμύρνη, ενώ έχει κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής.

Το εντυπωσιακό, επίσης, είναι ότι ο ίδιος μένει λίγες πολυκατοικίες πιο δίπλα από το σπίτι της νεαρής κοπέλας στη Νέα Σμύρνη που δημοσιοποίησε το βίντεο και έβαλε τέλος στη δράση του.