Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 44χρονη γυναίκα του λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca περιέγραψε ο σύζυγός της, Κώστας Γκουγκουλιάνης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Αν δεν βάζαμε δικό μας ιατροδικαστή και δικηγόρο το πράγμα δεν θα έφτανε εδώ. Θα έβγαινε ένα πόρισμα ότι πέθανε από ανακοπή, ότι δεν ήταν από το εμβόλιο και θα σταμάταγε εκεί το θέμα. Γι αυτό μπήκε ο ιατροδικαστής και ο δικηγόρος» σημείωσε αρχικά.

Στο ερώτημα εάν η σύζυγός του είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ήταν ξεκάθαρος. «Υπήρχε περίπτωση να έχει πρόβλημα με την καρδιά της και να μην ρώταγε γιατρό πριν κάνει το εμβόλιο; Εσείς θα πηγαίνατε να το κάνετε; 44χρονών γυναίκα, δραστήρια, δεν καθόταν πουθενά. Και ξαφνικά έγινε αυτό το πράγμα».

Η άτυχη γυναίκα θα έκανε εμβόλιο άλλης εταιρείας, ωστόσο, προκειμένου να επισκεφθεί τον πατέρα της στην Φλώρινα, επέλεξε το AstraZeneca που είχε πιο κοντινή ημερομηνία.

Το χρονικό

Ο κ. Γκουλιάνης περιέγραψε τι προηγήθηκε της απώλειας της γυναίκας του.

«Δεύτερη μέρα του Πάσχα, στη μία παρά είκοσι κάναμε το εμβόλιο. Η μέρα πήγαινε καλά, φάγαμε με τα παιδιά, πήγαμε βόλτα στην παραλία της Χαλάστρας. Το βραδάκι μου έκανε κάποια παράπονα ότι έχει κάποια δέκατα αλλά δεν φοβηθήκαμε και πολύ. Δεν ένιωσε κάτι άλλο. Πήρε ένα χαπάκι, μετά από λίγο της έπεσε ο πυρετός και ξαπλώσαμε να κοιμηθούμε. Κατά τις 03:00 την αντιλήφθηκα ότι δεν ήταν καλά. γύρισα και την είδα, είχε χάσει τις αισθήσεις της, δεν ήταν καλά. Ήρθε το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν να την επαναφέρουν δεν τα κατάφερε. Πήγαμε και στο νοσοκομείο, ούτε εκεί κατάφεραν να την επαναφέρουν» είπε βουρκωμένος.

«Δεν έχω κάτι με το εμβόλιο ρε παιδιά. Δεν έχω πρόβλημα με το εμβόλιο. Το θέμα είναι πόσο ασφαλές είναι. Αν δεν είναι ασφαλές να το σταματήσουν. Υπάρχουν και άλλα εμβόλια. Εγώ δεν θέλω να βάλω δίλημμα σε κανέναν. Εγώ δεν λέω σε κανέναν να μη κάνει το εμβόλιο. Απλά ας βγει κάποιος υπεύθυνος να πει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι για δυνατούς οργανισμούς. Για ποιο λόγο δεν δίνουν στους 30άρηδες την επιλογή για το εμβόλιο; Ε ας το καθυστερήσουμε λίγο ρε παιδιά. Θα πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα;» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Μακάρι το πόρισμα που θα βγει να λέει ότι δεν θα φταίει το εμβόλιο για τον θάνατο της γυναίκας μου. Έχει εμβολιαστεί πολύς κόσμος με αυτό. Δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα νέα άτομα» κατέληξε.