Αισιόδοξα νέα για την Μεγάλη Βρετανία ήρθαν από τον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ, ο οποίος μίλησε για το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο καθηγητής, υπεύθυνος προγράμματος που καταγράφει την διασπορά του ιού στη χώρα, δήλωσε ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της οριστικά την πανδημία.

«Η Μεγάλη Βρετανία εισέρχεται στην ‘ενδημική περίοδο’ με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης και μικρό αριθμό κρουσμάτων» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι ο κίνδυνος δεν θα είναι ποτέ μηδενικός, αλλά είναι σίγουρος ότι η χωρά έχει φτάσει στην ανοσία της αγέλης.

Ο ίδιος ενθάρρυνε επίσης τους ηλικιωμένους που έχουν κάνει και τις δόσεις του εμβολίου να αισθάνονται «πιο ελεύθεροι» για να συναντήσουν τους φίλους και την οικογένεια τους. «Για μένα η εικόνα είναι πολύ καθησυχαστική και θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο χαρούμενοι», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, η Daily Telegraph αναφέρει πως οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης θα δώσουν την άλλη εβδομάδα το πράσινο φως στην κυβέρνηση να καταργήσει τους κανόνες τήρησης κοινωνικών αποστάσεων με το τελευταίο βήμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στις 21 Ιουνίου.

Θα συστήσουν επίσης να επιτραπούν εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη και πάλι χωρίς υποχρέωση τήρησης αποστάσεων, εφόσον εφαρμόζονται άλλα μέτρα, όπως διενέργεια τεστ, σταδιακή είσοδος των θεατών και καλός εξαερισμός. Αναμένεται να διατηρηθεί η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύσταση αυτή ακολουθεί το συμπέρασμα των επιστημόνων ότι δεν υπήρξε ανησυχητική άνοδος των κρουσμάτων μετά από τις πιλοτικές αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με θεατές που έγιναν μέσα στον Απρίλιο.

Η νεότερη πιλοτική εκδήλωση που γίνεται σήμερα αφορά τη λειτουργία ενός νυχτερινού κλαμπ. Συγκεκριμένα, 3.000 άτομα θα επιτραπεί να διασκεδάσουν όπως πριν την πανδημία στο Circus Nightclub του Λίβερπουλ.