Για άγνοια και παραμόρφωση της αλήθειας, έκανε λόγο ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Ακάρ υποστήριξε πως «η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφεί με τέτοιες πολιτικές εξηγήσεις» και αναρωτήθηκε τι άλλαξε από πέρσι όταν και η αμερικανική διοίκηση δεν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις. «Είναι απαράδεκτο και άχρηστο να εξαγάγουμε εχθρότητα από την Ιστορία και να δημιουργούμε νέες αντιθέσεις. Τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο σύγκρουσης, δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται» είπε.

Πρόσθεσε δε πώς το να χρησιμοποιείται ο όρος γενοκτονία, «είναι ενάντια στην αλήθεια, είναι απροσεξία και  άγνοια, είναι καταστροφή της αλήθειας» και επηρεάζει αρνητικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αρμενία.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστήριξε επίσης πως η κυβέρνηση Μπάιντεν, επηρεάστηκε από την αρμενική διασπορά στις ΗΠΑ καθώς και άλλους κύκλους. Μίλησε δε και για «απροσεξία» της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς με την απόφαση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων,  οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ακάρ, αρνούνται τις δικές τους ιστορικές υπογραφές και τα έγγραφα.