Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εισαγγελικές έρευνες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά όπου δεκάδες ηλικιωμένοι πέθαναν από ανακοπή καρδιάς.

Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες αναφορικά με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά όπου μέσα σε αυτό άφησαν την τελευταία τους πνοή από ανακοπή καρδιάς, μόλις σε ένα χρόνο τουλάχιστον 68 ηλικιωμένοι.

Οι μαρτυρίες πρώην εργαζομένων αλλά και συγγενών που έχασαν στην συγκεκριμένη δομή, δικούς τους ανθρώπους συγκλονίζουν, ενώ νέες έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας όσο περνούν οι μέρες, με τις εξελίξεις στον εν λόγω θέμα να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Την ίδια ώρα η ιδιοκτήτρια χαρακτηρίζει τα όσα ακούγονται ανυπόστατα.

Ακόμα μια πρώην εργαζόμενη λύνει την σιωπή της, μιλώντας στον Alpha περιγράφοντας αποτρόπαιες εικόνες. Η ίδια αναφέρει ότι φοβόταν να προβεί σε αυτές τις αποκαλύψει νωρίτερα, πριν δηλαδή πάρει διαστάσεις η πολύκροτη υπόθεση.

«Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια»

«Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια. Δεν ήθελαν να φάνε και γίνονταν καταθλιπτικοί. Τους φέρονταν σαν ζώα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε καταγγελίες έχουν προχωρήσει δεκάδες συγγενείς ηλικιωμένων που ήταν στο γηροκομείο και ζητούν να ερευνηθούν οι θάνατοι των δικών τους ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Alpha, ένας κατέθεσε ότι πήγε τον πατέρα του το 2019, σε ηλικία 80 ετών χωρίς να είναι άρρωστος, για να έχει συντροφιά. Μέσα σε δύο εβδομάδες όπως λέει, αντίκρισε έναν άνθρωπο που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. «Είχε χάσει 10 κιλά, του έλειπαν δόντια και ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο».

Είπε ότι θα τον πάρει από εκεί σε δύο ημέρες και το ίδιο βράδυ τον ειδοποίησαν ότι ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή.

Αρνείται τα πάντα η ιδιοκτήτρια

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου τονίζει από την πρώτη στιγμή πως όλα όσα ακούγονται δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί».