Αναστάτωση στην κοινωνία της Σύρου έχει προκαλέσει η καταγγελία μαθητών του ΕΠΑΛ ότι την Τρίτη 20 Απριλίου καθηγήτρια χτύπησε μαθήτρια μέσα σε τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Όπως αναφέρει το syrospress.gr, οι μαθητές του ΕΠΑΛ αναφέρουν για το περιστατικό τα εξής: «Η συμμαθήτριά μας είχε το κινητό της μέσα στη τάξη κι επειδή το είχε ξεχάσει ανοιχτό, χτύπησε την ώρα του μαθήματος. Πήγε να το κλείσει για να μην χτυπάει και η καθηγήτρια της το άρπαξε από τα χέρια τραβώντας και γρατζουνώντας την, φωνάζοντας ότι τη βιντεοσκοπούσε. Αφού το πήρε από τη συμμαθήτριά μας της έδινε αγκωνιές με το χέρι της στο στομάχι για να μη της το πάρει..».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την Πέμπτη 22 Απριλίου, θα συναντηθεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων με το 15μελές του σχολείου το οποίο θα παραθέσει γενικότερα παράπονά για τη συγκεκριμένη καθηγήτρια. «Η συμπεριφορά της από την αρχή ήταν παράξενη.. Μέχρι και τα ερωτικά της μας έλεγε μέσα στην τάξη. Ολοι ξέραμε την προσωπική της οικογενειακή κατάσταση, ότι ήταν χωρισμένη με παιδιά αλλά τα παιδιά τα έχει στο τάδε νησί ο πατέρας τους. Μόνο μάθημα δεν κάναμε από την αρχή της χρονιάς μαζί της…», αναφέρουν τα παιδιά για την καθηγήτρια.

Η οικογένεια της μαθήτριας, σύμφωνα με το syrospress, περιμένει αντίδραση από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, για το περιστατικό, διαφορετικά διατίθεται να φτάσει στον εισαγγελέα. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ προειδοποιούν για κατάληψη και αποχή από το μάθημα εάν η καθηγήτρια παραμείνει στο σχολείο.