Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις πλατείες ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελεγχόμενο άνοιγμα

Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και ο Νάσος Ηλιόπουλος έθεσαν το ζήτημα.

«Έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη. Με δραματικές συνέπειες και στην οικονομία κλπ. Υπάρχει πολύ μεγάλη ευθύνη στην αποτυχία του lockdown. Έτσι όπως διαμορφωθεί η κατάσταση, δημιουργείται ένα πλαίσιο, που επιτρέπεται σε συμφέροντα της νύχτας να εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις και πολλές φορές να εξωθούν τις αντικοινωνικές συμπεριφορές» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο MEGA.

«Η ρύθμιση σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να έρθει μέσα από ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης» πρόσθεσε.

Στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος είδε θετικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σημειώνοντας ωστόσο «το ότι πριν από λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όχι στο άνοιγμα της εστίασης και τώρα λέει ναι, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε στατικοί σε μια κινούμενη άμμο, όπως η πανδημία».

Αλλαγή στρατηγικής

Για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους έκανε λόγο και ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζοντας ότι το «το ιδιότυπο lock down της κυβέρνησης καταρρέει καθημερινά στα μέσα μεταφοράς»

«Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως προς τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας» σημείωσε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «ξεκάθαρα έχει χαθεί κάθε έλεγχος, και μαζί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «το άνοιγμα της εστίασης αυστηρά σε εξωτερικούς χώρους με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα», προέκρινε τη σημασία της ανθρώπινης επαφής σε ανοικτούς χώρους ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» για την κοινωνία.

Μάλιστα, άσκησε σκληρή κριτική αφού «η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ποτέ πραγματικά με τους χώρους υπερμετάδοσης του ιού, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι οι χώροι εργασίας και τα μέσα μεταφοράς».