Τα διεθνή μέσα εξακολουθούν να αναλύουν καρέ καρέ τις εικόνες από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Τα Βρετανικά μέσα εντόπισαν «κόλπο» του Καρόλου, προκειμένου να δώσει χρόνο στους δυο γιούς του Γουίλιαμ με τον Χάρι να έρθουν πιο κοντά.

Ο Κάρολος φρόντισε ώστε οι δυο γιοι του να βρεθούν πλάι πλάι και να συζητήσουν. Μακριά από τις κάμερες έγινε μάλιστα και μία δίωρη συνάντηση των τριών, για την οποία ωστόσο δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες.

Η κίνηση ματ του Καρόλου

Αναλύοντας προσεκτικά όσα έγιναν μπροστά στις κάμερες μετά το τέλος της κηδείας του Φίλιππου, ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για μια κίνηση ματ του Κάρολου ο οποίος διέταξε, μέσω συνεργάτη του, να φύγουν οι λιμουζίνες που θα παραλάμβαναν την οικογένεια από το ναό.

Έτσι, όλοι -πλην της Ελισάβετ- πήγαν με τα πόδια στο κάστρο και βρέθηκαν δίπλα ο Γουίλιαμ και ο Χάρι με την Κέιτ να σπάει πρώτη τον πάγο, να μιλά στο γαμπρό της για να μείνει κατόπιν λίγο πίσω ώστε να συζητήσουν τα αδέλφια.

Ακολούθησε, πίσω από τους τοίχους του κάστρου, μια δίωρη συνάντηση του Καρόλου με τους γιους του με άγνωστο αποτέλεσμα. Ο Χάρι έμεινε εκεί ακόμα μια νύχτα και δε βιάστηκε να επιστρέψει στην εγκυμονούσα σύζυγό του Μέγκαν, στο Λος Άντζελες.

Η ανθρώπινη εικόνα της βασιλικής οικογένειας

Με την κηδεία του Φίλιππου η βασιλική οικογένεια κατάφερε να δώσει μια πιο ανθρώπινη εικόνα, έστω πίσω από τις μάσκες, σχολιάζουν αναλυτές.

«Η μοναρχία πάντα πίστευε ότι πρέπει να κρύβει σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη διάστασή της, προκειμένου να επιτυγχάνει τον πολιτικό στόχο της ενότητας. Όμως έτσι δημιουργείται μια ξύλινη εικόνα και οι νέες γενιές των πολιτών που έχουν συνηθίσει στην υπερέκθεση των διασημοτήτων, δε βρίσκουν κάτι κοινό με τη βασιλική οικογένεια».

Η Ελισάβετ, που κλείνει την Τετάρτη τα 95, σκοπεύει να παραμείνει στο θρόνο μέχρι το τέλος της ζωής της εκτιμούν αναλυτές, όμως ο Κάρολος θα αναλαμβάνει σταδιακά πιο ενισχυμένο δημόσιο ρόλο.

Η βασίλισσα και οι σύμβουλοι της έχουν αναμφίβολα υποδείξει ποιους θεωρούν ως τη νέα ηγετική ομάδα. Δεν χρειάσθηκε να το ανακοινώσουν. Οι εικόνες τα λένε όλα. Ο πρίγκιπας Κάρολος προορίζεται για νέος αρχηγός της οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, θα έχουν περισσότερο χρόνο για να καλλιεργήσουν τη δημόσια εικόνα τους. Όσο για το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν είναι μεν πιο προσιτοί στο ευρύ κοινό, αλλά θεωρείται ότι το παράκαναν…