Μια γυναίκα 64 ετών από την Αμαλιάδα που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca στα τέλη Μαρτίου αναφέρει ότι λίγες ημέρες μετά εμφάνισε πολλά προβλήματα υγείας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς»,  η γυναίκα είπε ότι έκανε το εμβόλιο στις 31 Μαρτίου και «από τις 2 του μήνα, είχα συνεχείς κενώσεις και ένιωθα πολύ άσχημα. Τηλεφωνώ στην παθολόγο μου και μου συνέστησε να πάρω μια συγκεκριμένη αντιβίωση. Όντως πήρα την αντιβίωση για 2 μέρες. Αλλά άρχισε να με πονάει το κεφάλι μου. Και της είπα ότι δεν αντέχω να την συνεχίσω. Μου έδωσε κάποια άλλη αντιβίωση, την οποία και λαμβάνω ακόμη. Οι κενώσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, που άλλαξα και την αντιβίωση. Σήμερα, (σ.σ. χθες) είμαι καλύτερα ως προς αυτές τις παρενέργειες», ανέφερε η 64χρονη γυναίκα.

Συνεχίζοντας την αφήγησή της λέει: «Στις 5 Απριλίου, τα πόδια μου έγιναν κατακόκκινα και πρήστηκαν από τα γόνατα και κάτω. Δεν μπορούσα ούτε καν να σηκώσω την μέση μου. Ήμουν στο σπίτι του γιού μου εκείνη την μέρα στην Γαστούνη και πάω στο Κέντρο Υγείας. Ήταν εκεί ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος. Ο παθολόγος, μου βρήκε θρόμβωση φλεβών κάτω άκρων, μου πήρε πίεση, έκανα καρδιογράφημα, είχα κανονικό οξυγόνο. Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να με στείλουν στο νοσοκομείο Πύργου γιατί δεν έχει triplex, ούτε στην Μαγνητική του Πύργου αυτή την ώρα και άρα θα κοιτάζαμε ιδιωτικά. Έκλεισα ραντεβού για triplex σε ακτινοθεραπεύτρια στην Γαστούνη και πήγα την επομένη το πρωί. Διαπίστωσε ότι μια φλέβα μου, δεν έδινε αίμα. Επικοινώνησα με την παθολόγο και στην συνέχεια αυτή επικοινώνησε με τον αγγειολόγο στο Ρίο. Αυτός συνέστησε τουλάχιστον για εκείνο το βράδυ να βάλω ένα τζελ και να μπω σε παγωμένο νερό στην μπανιέρα και να ανασηκώσω τα πόδια μου. Έκανα την επομένη το triplex και παραπέμφθηκα να πάω στον καρδιολόγο, να λάβω φαρμακευτική αγωγή και για επιπλέον εξετάσεις. Διαπιστώθηκε πεσμένος σίδηρος, ανεβασμένα όλα για φλεγμονές, ουρικό οξύ κλπ, που πριν το εμβόλιο ήταν όλα φυσιολογικά. Έχω χάσει κάπου 11 κιλά. Επίσης, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για εξετάσεις και φάρμακα. Κάνω αντιθρομβωτικές ενέσεις και συνεχίζω…».

Η 64χρονη ισχυρίζεται ότι επικοινώνησε με την AstraZeneca, αλλά η εταιρεία δήλωσε αναρμόδια, ενώ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.

«Τηλεφώνησα στην AstraZeneca και δηλώνει αναρμόδια. Παίρνω τον ΕΟΔΥ και στο τηλεφωνικό κέντρο δεν το σηκώνουν. Ούτε το τετραψήφιο. Δεν έχει δηλωθεί αυτό που έχω πάθει ως περιστατικό. Πήρα και στον ΕΟΦ, που δηλώνει αναρμόδιος. Πλέον, θα κινηθώ νομικά. Θα πάω την Πέμπτη στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, θα κάνω μηνυτήρια αναφορά, η οποία θα σταλεί στην εισαγγελία, αφού πάω και στο Αστυνομικό Τμήμα. Θα κινηθώ νομικά για αποζημίωση. Η ψυχολογική μου κατάσταση είναι πολύ κακή. Έχω αναστατωθεί, έχω αναστατώσει την οικογένειά μου και έχω και τον φόβο…».