Σοκ στον Βόλο προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας 35χρονης γυναίκας, η οποία είχε προσβληθεί από κοροναϊό και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Βόλου.

Η νεαρή γυναίκα αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews.gr, νόσησε από κοροναϊό και παρέμεινε εμπύρετη για μία εβδομάδα στο σπίτι της.

Βλέποντας πως ο πυρετός δεν υποχωρεί και έχοντας έντονη δύσπνοια προσέτρεξε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αμέσως της έκαναν εισαγωγή σε έναν εκ των θαλάμων αρνητικής πίεσης.

Της δόθηκε αγωγή και μεγάλη αναπνευστική υποστήριξη, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακουφίσουν την 35χρονη, καθώς ο κορεσμός του οξυγόνου της ήταν πολύ χαμηλός. Ωστόσο, η κοπέλα δεν τα κατάφερε, έπαθε πνευμονική εμβολή και χθες το πρωί (14-04-2021) κατέληξε, σκορπώντας θλίψη σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κοροναϊού στον Βόλο, με όλη την τοπική κοινωνία να έχει σοκαριστεί. Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η πανδημία δεν έχει σταματήσει, είναι ακόμη παρούσα και πλέον «χτυπά» νεότερους ανθρώπους.

Επισημαίνουν πως ο εμβολιασμός είναι πια μονόδρομος όπως και η τήρηση όλων των κανόνων ατομικής προστασίας, με κυρίαρχο αυτό της χρήσης μάσκας και της αποφυγής του συνωστισμού.