Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, την ομάδα που κατέκτησε το Champions League τη σεζόν 2018-19.

Η Λίβερπουλ αποτελεί ένα από τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη και προφανώς, για τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται απίστευτη δουλειά για να μπει στην ενδεκάδα, διότι οι απαιτήσεις σε αυτήν την ομάδα είναι στο ανώτατο επίπεδο.

Ο έλληνας διεθνής μπακ έχει σταθεί και άτυχος με τους τραυματισμούς που έχει υποστεί, αλλά προσπαθεί συνεχώς, κάθε μέρα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Στις αρχές ήταν δύσκολο να καταλάβω τον τρόπο που παίζει η Λίβερπουλ. Αλλά τώρα, έπειτα από αρκετούς μήνες, γνωρίζω ακριβώς τι θέλει ο προπονητής και το πλάνο που έχει» λέει ο Τσιμίκας σε δηλώσεις του.

Αυτό είναι ενδεικτικό της σημαντικής αγωνιστικής προόδου που έχει κάνει ο «Τσίμι».

Το γνωστό Μέσο The Athletic τονίζει σε δημοσίευμά του πως η πρόοδος και η βελτίωση του Τσιμίκα στις προπονήσεις είναι εμφανέστατη πλέον.

Ο 24χρονος μπακ έχει αγωνιστεί μόλις 5 λεπτά στην Premier League, αλλά υπομονετικά περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες του και να αποδείξει την αξία του.

Ο Κλοπ, επίσης, έχει τη συνήθεια να δίνει άπλετο χρόνο στους παίκτες του, για να μάθουν τη φιλοσοφία του και να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού του.

Όπως έκανε, παραδείγματος χάριν, με τον Ναμπί Κεϊτά.

Αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμη πάντως.

Πως ο Τσιμίκας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ και χαρακτηρίζεται ως «μια από τις αγαπημένες φιγούρες» στις τάξεις της ομάδας, οι σχέσεις του με τους συμπαίκτες του είναι εξαιρετικές, ενώ τον συνδέει και μια στενή φιλία με τον σταρ του συλλόγου Μοχάμεντ Σαλάχ.

Όλα αυτά προφανώς είναι πολύ σημαντικά και έχουν τη δική τους αξία για τον έλληνα μπακ, ο οποίος μοχθεί καθημερινώς ούτως ώστε να βρει τη δική του θέση στο «Άνφιλντ».