Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, το Πάσχα είναι χαμένο. «Αν ανοίξει στην Ελλάδα, το καλοκαίρι θα είναι πολύ επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου είπε πως «παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» και πρόσθεσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το σύστημα υγείας θα το αντέξει.

«Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει.

«Να μπουν κόκκινες γραμμές»

Συνέκρινε τα κρούσματα σε Πορτογαλία και Ελλάδα υποστηρίζοντας πως στην ιβηρική χώρα λειτούργησε ο «άγιος φόβος», ενώ για την Ελλάδα είπε πως τα έχει πάει καλύτερα από Πορτογαλία και Ισραήλ.

«Αν υπάρχει αποφασιστικότητα, το κύμα κόβεται. Ο ελληνικός λαός θέλει μια στιβαρή ηγεσία για να τα καταφέρει», υποστήριξε. Για την ελληνική κυβέρνηση είπε πως πρέπει να βάλει κόκκινες γραμμές και να τις κρατήσει.

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astra Zeneca λέγοντας πως σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει, δε φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό και πως το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι σωτήριο.