Τραγικό θάνατο βρήκαν τρία μέλη συνεργείου πραγματοποιούσαν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ, μόλις διαπέρασε τα σώματά τους ρεύμα υψηλής τάσης 20.000 volt.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών

Για το τραγικό συμβάν συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο γιός ενός εκ των εργαζομένων, του 55χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, κάνει λόγο για κενά ασφαλείας, ενώ επισημαίνει, μιλώντας στο protothema.gr, ότι  εάν υπήρχαν σώματα ασφαλείας για να τραβήξουν την τεράστια τάση του ρεύματος, οι τρεις νεκροί ίσως να ζούσαν.

«Είναι πολλά τα κενά ασφαλείας και πολλές οι αμέλειες της εταιρίας, αλλά και της ΔΕΗ. Να ξεκινήσω πρώτα από τους εργοδηγούς, οι οποίοι έπρεπε να είναι παρόντες στα έργα αλλά και στα σημεία εργασίας, ότι δεν είχαν μεριμνήσει για την ασφάλεια τους και για το αυστηρό πρόγραμμα των εργασιών, που δεν πρέπει να γίνονται εκτός σχεδιαγράμματος» αναφέρει.

«Φανταστείτε πως τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις επικίνδυνες εργασίες, όπως αυτή, δεν είχαν τις δικλείδες ασφαλείας που πρέπει σε περίπτωση κινδύνου, η οποία και προέκυψε, στοιχίζοντας την ζωή του πατέρα μου και άλλων δύο εργατών. Δεν είχαν ένα σώμα ασφαλείας το οποίο θα μπορούσε να τραβήξει όλο το ηλεκτρικό φορτίο και οι άνθρωποι να ζήσουν. Όλα αυτά κανονικά έπρεπε να υπάρχουν και ευθύνονται οι εταιρίες» είπε πικραμένος.

«Το καλώδιο κόπηκε χωρίς να ξέρουμε γιατί»

Ο 31χρονος γιος του άτυχου χειριστή γερανού αναφέρθηκε στα όσα τους είπαν οι ελεγκτές που έφτασαν στο σημείο. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν από την κοπή ενός καλωδίου και την ένωσή του με καλώδιο υψηλής τάσης 24.000volt κάτι που οδήγησε σε ακαριαίο θάνατο τους τρεις εργάτες, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο τέταρτος.

«Ο δικός μου πατέρας ήταν ο χειριστής, πατούσε στη γη. Έκανε κύκλωμα όλο το πεδίο γύρω από τις εργασίες. Τους χτύπησαν 24.000volt. Τα καλώδια είχαν δύο τάσεις, το ένα χαμηλή και το άλλο υψηλή. Όταν κόπηκε το καλώδιο, οι δύο τάσεις ενώθηκαν. Όπως μας έχουν πει, είχαν κόψει την χαμηλή τάση και είχαν αφήσει ανοικτή την υψηλή με τα 24.000volt. Το καλώδιο κόπηκε χωρίς να ξέρουμε γιατί. Όταν έπεσε, ακούμπησε στην υψηλή τάση και μετά έκανε κύκλωμα όλο το ηλεκτρικό ρεύμα και έφτασε μέχρι εκεί που έφτασε και τους πήρε όλους» είπε χαρακτηριστικά.

«Βρήκαν τα λάστιχα του φορτηγού λιωμένα από το ρεύμα»

Συγκλονίζει όμως και η περιγραφή του 31χρονου γιου του χειριστή, για το πως είχαν στηθεί οι εργάτες αλλά και το πώς σώθηκε ο ένας από τους δύο εναερίτες, που βρισκόντουσαν πάνω στην κολώνα την μοιραία στιγμή της ένωσης των δύο καλωδίων.

«Αυτός που σώθηκε είναι ο εναερίτης, που έπεσε από την κολώνα και νομίζω πως έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο πόδι του. Ήταν γαντζωμένος στην κολώνα. Σκοτώθηκε άλλος ένας εναερίτης, που βρισκόταν πάνω στην κολώνα και ο πατέρας μου, που ήταν ο χειριστής. Δίπλα του ήταν ένας εργάτης ο οποίος βρισκόταν δίπλα στο φορτηγό και δεν κρατούσε καν σώμα του φορτηγού και πέρασε το ρεύμα μέσα από το έδαφος. Η τάση που χτύπησε τους ανθρώπους ήταν τρελή. Το καλώδιο έκανε γείωση κάτω στο χώμα και τους χτύπησε. Τα λάστιχα του φορτηγού τα βρήκαν λιωμένα από το ρεύμα. Είναι τρομακτικό, είδα πράγματα που δεν μπορώ να αναφέρω» ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr.