Με αιχμές για τα έργα και τις ημέρες του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας έκλεισε την δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο ζήτημα των ΜΕΘ δεν ήθελα να επανέλθω» είπε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «είδα ότι αποσύρατε από την αίθουσα τον αψύ συντοπίτη μου κ. Πολάκη» και πρόσθεσε:

«Σας διαβάζω ορισμένους τίτλους του Τύπου: «Διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους εκτός ΜΕΘ», «ξεψύχησε χωρίς να έχει βρει κρεβάτι στην εντατική», «λίστα θανάτου για μια θέση σε ΜΕΘ». Αυτά συνέβεβαιναν κ. Τσίπρα επί τέσσερα χρόνια επί της δική σας διακυβέρνησης χωρίς πανδημία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και μας κουνάτε το δάκτυλο επειδή όντως υπάρχει μια μικρή αναμονή για ΜΕΘ και διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σε συνθήκες πανδημίας». Ειδικά εσείς κ. Τσίπρα στο ζήτημα των ΜΕΘ πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικός».

Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος με τους στίχους του από το «Τσάμικο» όπως αυτός που λέει «κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «ο στίχος αυτός φαίνεται να γράφτηκε για εσάς».