Πρώτη μέρα του Απρίλη σήμερα και κάνουμε flashback στην Πρωταπριλιά του 1997. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ για τα play offs της Euroleague. Ένα βήμα πριν το Final-4. Τότε που η πρόκριση κρινόταν στις 2 νίκες.

Λίγες μέρες νωρίτερα η αρμάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε συντρίψει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 69-49! Μία ιστορική εικοσάρα και εκτός έδρας μάλιστα.

Και φτάνουμε στην 1η Απριλίου 1997. Στο δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τους «πράσινους» στο ΣΕΦ. Με νίκη οι Πειραιώτες θα έπαιρναν το εισιτήριο για το Final-4 της Ρώμης. Και τα κατάφεραν. Με σκορ 65-57 κάνουν δικό τους το ροζ φύλλο αγώνα και με 2-0 νίκες προκρίνονται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το τι ακολούθησε είναι γνωστό και έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων των οπαδών του Ολυμπιακού. Στο Final-4 της Ρώμης οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θριαμβεύουν, ξεπερνούν στον ημιτελικό το εμπόδιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας και επικρατούν της Μπαρτσελόνα στον τελικό με 73-58, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας τους.

Ανεπανάληπτη χρονιά, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα στο μπάσκετ που πετυχαίνει triple crown. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό!

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μπακατσιάς, Σιγάλας 12, Γκρέι 1, Παπανικολάου 8, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 17, Τάρλατς 6, Βελπ 3, Ρίβερς 12.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 14, Κοχ, Κόρφας 3, Οικονόμου 14, Ντίνκινς 2, Νικόλα, Σκονοκίνι 3, Μαρτίνεθ 20, Νουόσου 1

Τα highlights της αναμέτρησης στο ΣΕΦ: