Χαρούμενος για την αθώωση τού και για την απαλλαγή του από τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας χρυσού παρουσιάστηκε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ριχάρδος Μυλωνάς, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος».

«Δεν έγινε δικαστήριο. Το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει δικαστήριο. Αποφάσισε ότι πρέπει να απαλλαχθώ από όλες τις κατηγορίες, οι οποίες δεν ευσταθούσαν» εξήγησε ο επιχειρηματίας και αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης.

«Έγινε παρεξήγηση. Οι αρχές δεν είχαν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, αν οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή χρυσού στο εξωτερικό. Συμβουλεύτηκαν έναν εκτελωνιστή που δεν γνώριζε καλά την περίπτωση. Υπάρχει συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας και δεν χρειάζεται δασμούς για την εξαγωγή χρυσού στη γειτονική χώρα. Αυτό είναι που με απήλλαξε από τις κατηγορίες. Μέχρι να έρθουν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, και ο κόσμος παραπλανήθηκε τότε» πρόσθεσε σχετικά.

Ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος διατηρεί 130 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, υποστήριξε ότι ποτέ δεν έστειλε εμπορεύματά του εκτός τελωνείου. «Κάνω νόμιμη εξαγωγή χρυσού, που φέρνει χρήματα στο κράτος».

Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι είχε στείλεi χρυσό στην Τουρκία μέσω ΚΤΕΛ έκανε λόγο ότι η υπόθεση αφορούσε άλλη επιχείρηση του κλάδου και ότι «απλώς πίστευαν ότι είναι δικός μου χρυσός».

Ο ίδιος, παρότι όπως είπε παρακολουθούνταν καιρό από τις αρχές και ταλαιπωρήθηκε, δεν θα προσφύγει νομικά εναντίον κανενός.

«Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου αν και υπέστην μεγάλη βλάβη και ζημιά. Είμαι άνθρωπος που κερδίζω με καλοσύνη. Συγχωρώ οτιδήποτε συνέβη τότε. Η χαρά μου η μεγάλη είναι ότι απαλλάχθηκα και απέδειξα στον κόσμο την αθωότητά μου».

Τι λέει για το επάγγελμά του

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη σημασία του επαγγέλματός του, κάνοντας λόγο ότι είναι παρεξηγημένο στην Ελλάδα.

«Δεν είναι κακό να πουλήσεις ή να βάλεις ενέχυρο κάποια τιμαλφή. Αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο. Στην Αμερική οι ενεχυροδανειστές θεωρούνται οι καλύτεροι επιχειρηματίες. Τα χρήματα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι από αυτές τις συναλλαγές είναι για άγιους σκοπούς. Εγχειρήσεις, θέματα υγείας. Καμιά φορά είναι και λειτούργημα το επάγγελμά μου» σημείωσε.

«Είμαι η έσχατη λύση του κόσμου, αλλά είμαι μια λύση» υπογράμμισε.