Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της, τη στιγμή που κρίνεται η υγεία όλων μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, υπάρχει και ο ανθρωπισμός.

Το διάστημα αυτό, που βλέπουμε πόσο δοκιμάζονται οι αντοχές των ανθρώπων και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής και η ανάγκη προστασίας του εαυτού μας αλλά και της δημόσιας υγείας, θα ήταν σημαντικό να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, νοσηλευτές, γιατρούς, τραυματιοφορείς, υγειονομικό προσωπικό εν γένει, στα Νοσοκομεία και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων Αναφοράς, που με απίστευτες αντοχές, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κάτω από δύσκολες συνθήκες, κάνοντας έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τους συνανθρώπους μας που πάσχουν.

Στη μάχη κατά της Covid-19 μπήκε και το νοσοκομείο της Σύρου, με την υγειονομική μονάδα να εξυπηρετεί περιστατικά τόσο από το νησί, όσο και από τις Κυκλάδες.

Ημέρα με την ημέρα, κι ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, ιατροί, νοσηλευτές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην υπηρεσία των συμπολιτών που περνούν μεγάλη περιπέτεια υγείας αλλά και του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ.

Κατάθεση ψυχής μίας νοσηλεύτριας ασθενών με Covid 19 στο Νοσοκομείο της Σύρου, όπου μεταφέρονται πλέον ασθενείς από τα υπερ-πλήρη κεντρικά νοσοκομεία.

Είναι πράγματι ένα μάθημα ζωής η εικόνα και το κείμενο της Συριανής Νοσηλεύτριας η οποία περιγράφει μια καθημερινότητα των γιατρών και των νοσηλευτών. Μια καθημερινή μάχη για την ανθρώπινη ζωή που δίνουν όλοι οι συνάδελφοι της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και με περίσσιο πάθος!!

Διαβάστε τι γράφει με περηφάνια και στέλνει το μήνυμα της εκ μέρους όλων των συναδέλφων της.

Κάνεις… τον σταυρό σου και μπαίνεις στην αίθουσα παρά το φόβο σου

Είναι ένας πραγματικός αγώνας που δίνεται μέσα στα νοσοκομεία…μέσα στις αίθουσες της Μεθ της Μαφ στο τμήμα της ΠΘ τα ΤΕΠ μας…όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου μας….ιατροί, νοσηλευτές, εργαστήρια, τραυματιοφορείς Εκαβ καθαριστές τραπεζοκομοι!όλοι!!!!!Όταν το ζεις από κοντά καταλαβαίνεις….κάνεις το σταυρό σου και μπαίνεις στην αίθουσα..παρα το φόβο σου… παρα τα προβλήματα υγείας π μπορεί να έχεις!!!!όλοι διακινδυνεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας τους συνανθρώπους μας….δεν θα πω κατι αλλο….απλα κουράγιο σε όλους μας… σε όλους μου τους συναδέλφους που παρα τα προβλήματα μας είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο μας φροντίζοντας για το καλύτερο…άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας…και ας μας πετάνε κάποιοι μαχαιρια…ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ….ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ..ΜΑΝΑ …ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ!!! #covid19 #staystrong

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Καλογεράκη:

”Ανεβαζω αυτές τις φωτο όχι για να κάνετε like αλλά γιατί θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστείτε τον αγώνα μας οσοι συνεχίζετε να μην πιστεύετε στον ιό…Αυτές είναι συναδέλφισσες μου που είναι ΕΚΕΙ στο καθήκον για εσένα που λες ότι είναι ΨΕΜΑ! Είναι εκεί θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας! Είναι ΕΚΕΙ μακρυά από τα παιδιά τους δίνοντας μια μάχη για τη ΖΩΗ!!Βοηθήστε μας τώρα που σας έχουμε ανάγκη! Πως;;Τηρήσετε τα μέτρα προστασίας ακόμη και αν δεν πιστεύετε…Για την Πεπη, τη Μαρία και όποια άλλη είναι ΕΚΕΙ!!!Σας ευχαριστούμε!!”

Πηγή: cyclades24.gr